Söndagsfika på berget

UNDERBARA, LJUVA söndag.. Söndagar är ju verkligen ingen favorit dag här hemma, nu ska man liksom kämpa igenom en ny vecka med jobb innan helg, och för min del innebär det jobbhelg. På lördag är det även min andra hälfts födelsedag och imorgon min systers. Så fullt upp denna vecka!
 
Men denna söndag hur som haver har jag bara njutit. Solen har visat sin bästa sida, jag har låtit mina knubbiga små ben jobbat och njutit och sugit i mig solens energi . Först en långpromme med Alex och Emil och efter det blev det en gofika med Julia uppe på berget.  Känslan när man bestiget berget och bara kan slå sig ner och njuta av utsikten och naturen.. Idag var en riktigt vårdag med då det innebar att första ormen för i år är skådad.. Massor med spindlar, kryp och lite småkryp i glaset när man drack saft.. Precis så som naturen ska vara.. Himla härlig söndag iallafall, nu är jag dock helt slut! Tar på krafterna att vara ute hela dagen..
 
Fina Silverdalen, vilken utsikt du bjuder på. 
 

3 dyra utgifter

Det finns 3 , egentligen 4 .. Sådana på min lista. Svåra och inte det lättaste att bestämma sig för vilka man ska välja bland alla miljoner som finns i världen.. Dessa tre är:
 
1.Mobil
2.Säng
3.Utomlandsresa
 
Hatar att byta ny elektronik, har mina grejer tills som inte alls fungerar längre. Jag och teknikvaror kommer inte överens någonstans.
 
Våran säng har gått sönder, är trött på och att ha ont i ryggen när jag vaknar och den fula malmstommen har gjort sitt. VILL HA NYTT.
 
Utomlandsresa har vi kikat på länge, det är att bestämma sig som är det svåra..
 
Det 4:e är ju egentligen en bil.. Skulle vilja om jag så kunde glida i Kardashian style.. Men när vi köper hus.. Så lyder sambons krav.
 

overthinkig kills the happiness

Vilken lördag, och än är den inte slut! Solen har glänst med sin närvaro exakt hela dagen, vi har hunnit med att gå på stan i Vimmerby och ett besök hemma hos min kusin och hans familj i deras nya hus. Handlat och planterat blommor här hemma och precis varit ute på en mils promenad med det bästa jag har, inte Henrik nu då utan min lilla vovvsing. Lilla älsklingen, men vad vi njöt.
 
Att känna känslan att solen strålar mot ens vita bleka ansikte, fåglar kvittrar och vattnet siprar i bäcken. Är egentligen inget för ensam promenader när dom blir sådär långa men med musik i öronen och dessa underbara läten kan man verkligen njuta och fundera en lång stund över livet. Det finns liksom två saker jag hann och fundera riktigt länge över som jag önskade jag kunde ta tag i och göra, orka och lägga manken till. Det ena är att skaffa en motorcykel och körkort. Den andra är att börja boxas. Inte mes boxning utan skulle gärna testa i en ring mot någon och med tunna handskar . Tänk vilken enorm befrielse och få puckla på någon för en timme och släppa ut alla agritioner.Är nog precis vad jag skulle behöva ibland.( Och defitivt just nu när min mobil får PSYKBRYT!)....
 
Och det här med MC, ska väl ta och erkänna att nu när vi ser på Sons Of Anarchy blir man ju extra sugen på att köra motorcykel, nästan så man tror att man kommer gå med i en hård MCklubb och bli en gangster.. Det blir man ju inte. Men det är något extra med att köra MC, vinden fläktar rejält i håret, man blir ett med vägen och kan njuta på ett helt annat sätt. Och sen är det ju lite bad ass att köra, om man nu kör en grym och ingen mespropp mc. Det enda orsaken till att jag inte skaffar är väl att man måste ta körkort till den, kör gör jag redan lite smått med pappa.. Lite fuffens här och där, det är väl tur man bor i Dalen. Riktig fördel med och bo i ett litet samhälle, man får mera frihet och får "testa" mer saker..Det man fasar för är väl krascherna mest, ogillar t.o.m när min pappa är ute med sin och åker själv, händer mycket olyckor när man kör dessa fordon.. 
 
Ja det var två av alla miljoner tankar man hinner med på en timme.. Läste att " overthinking kills the happiness".. Ja och jag är verkligen en "overthinkare".. kanske stämmer.
 
Nu ska jag vrida och vända på vad jag ska köpa för ny mobil. Min har gjort sitt.. Kom med förslag. Lutar mot Iphone 5 eller Samsung.. KAN INTE BESTÄMMA MIG.. hatar ny elektronik..
 
Nyårsafton 2013 !
 
 

Fredagmorgon

Här har det ekat tomt, får väl skylla på jobb och S.O.A..Mitt sons begär börjar dock ge mig sig och jag bärjar få tillbaka ett litet liv..
 
Men fredag idag och jag njuter av världens största frukost tillsammans med Pretty Little Liars. De är de bästa med att jobba fredagkväll. Jag får äta gofrukost ( de andra två eftermiddagsjobbdagarna är ju 5:2 som gäller så ingen lyxfrukost här inte).. Och sitta och njuta i lugn och ro innan helgen börjar. Annars ser jag inte fram emot att jobba fredagseftermiddag så mycket idag, speciellt inte när solen redan skiner..
 
Igår ska jag väl också säga att jag tackar ännu en gång för sol.. Körde världens städrace här hemma och vädrade ut och luftade hela lägenheten. Såå skönt att vakna upp till en riktigt ren och städad lägenhet. Lika skönt när man kan ta helg i ett städat boende. Enda gången jag "gillar" att vi bor litet. Det går relativt snabbt att städa.. Dock är alla golv så slitna här att de ser knappt rent ut. Hittade även en rejält stor summa pengar inknölade under en skål, alla pengar är städpengar va ? Och jag fick en bra timpenning igår ;) haha skämt åsido.. Varken jag eller sambon visste att pengarna låg där och inte vem av oss som dom tillhörde. Dock tog jag alla , men dom ska gå till sambon. En liten överraskning som han sent ska glömma !
 
Nu ska vi ta tag i lilla livet här hemma, snart jobbdags , och om 9 timmar är det äntligen helg !!
 
Trevlig fredag på er !
 
 
 

obsessed

alltså vet inte vad mitt problem är? Sons of Anarchy stjäl alla mina vakna timmar på dygnet och förstör mina sovrutiner och min skönhetssömn.. Är så jäkla beroende men vill bara att alla säsonger ska vara slut så jag kan få tillbaka mitt lilla liv igen och inte känna tvång över att jag MÅSTE se nästa avsnitt.. Vill bara veta vad som händer. På 1 dygn har vi tittat igenom hela säsong 3.. Illa.. Tittat heela morgonen idag och heeela kvällen igår, från 19 till 1.30.. Haha. VAFAN! Fick iallafall ta mig i kragen och slita mig från Samcro och gänget för en promenad med vovven i solen.. Njöt lite av vårsolen som stack fram, även om jag hade känt mig nöjd med livet om jag fick ligga instängd i vårt tvrum med Jax hela denna söndag..
 
Ska hur som haver straxt bege mig ner till Mammsen och Pappa och grilla och fira syster lite som fyller år snart.. Blir grillat och lite göttigöttgött.. Åt grillat i Fredags med, antar att det är nu det börjar. Grillsäsongen och allt ska grillas. Men jag klagar inte, bara det är en go grillad köttbit på min tallrik så är jag nöjd!
 
Hoppas ni hittat på mer än jag gjort denna söndag. Och har ni inte sett SOA än, börja inte! HAHA . Behåll det lilla lediga livet ni har..
 

Vänner som ger sol i mörkret

Om det är någon som undrar varför mina ögon är små och jag har stora mörka ringar under ögonen idag är det inte för att jag var på Hoffmaestro på metropol igår, för det var jag inte. Utan bara för att jag gick upp 03.55 och gick och la mig till sängs igår vid 02.. Och steg upp vid 9 idag! Nu behöver ni inte undra längre.. Men varför? Jodå.. För jag tankade med energi, kärlek, glädje och lättade på mitt hjärta. Skönhetssömnen kom i kläm, men den offrar jag. Igår kom nämligen en utav mina favorit personer på denna jorden hem till oss, hennes namn är Linn, min fina Linn! Timmarna gick och hon kom ju nyss och jag har redan lämnat tillbaka henne till sin familj.. Vi ses inte ofta men när vi väl gör det går vi all in. Allt mellan himmel och jord, och så lite mat på det. Så skönt och ha en människa som man kan umgås med som bara är "min", nu är hon ju inte bara min, men en egen vän som bara jag umgås med och vi inte umgås med samma personer, skönt och byta "luft" ibland. Ibland kommer det något bra gott efter ett par år på gymnasiet och inte bara en utbildning;)
 
Nu ska jag vila upp mig rejält! Kan gå åt.. Men jag längtar redan tills hon kommer tillbaka och våldgästar oss ;) Du är sååå välkommen hjärtat. Tomt utan dig! En solstråle i dessa gråa dagar.. 
 
 
 
 Some friends are worth to keep forever, im never letting you go..<3

Att få timmar att flyga...

jovars, om ni undrar vad jag har pysslat med denna onsdags kväll så är det inte mycket.. Det gäller att passa på och göra allt bestyr innan man slänger ändan på soffan för efter det har jag inte tagit mig upp. Man liksom fastnar ganska lätt och så liksom skriker hela själen efter flera "sons of anarchy" avsnitt..
 
Har liksom blivit lite lätt besatt, går gärna och lägger mig tidigare så jag hinner se flera avsnitt.. Igårkväll kände jag mig som 14 igen, när vi sov hemma hos Henriks föräldrar och titta på Andra Avenyn ett helt höstlov.. Bara låg inne i sängen och nötte avsnitt efter avsnitt dag som natt.. Man vände på dygnet totalt. Och igår blev vi två pensionärer ungdomar igen.. När sista avsnittet slutade var det så spännande att vi var tvugna att se ett till..Det är liksom svårt att bara sluta kolla, beroende nog vill man ha mer.. Klockan sent stängde vi av och det resulterade i att jag försov mig.. Dagar när man ställer klockan på 4 på morgonen ska man inte envisas med att stanna uppe sent. Jag är inte 14 längre och pensionärs tiderna passar mig bättre.. Dock får jag inte in tillräckligt med SOA avsnitt i min kalender dagligen vilket gör mig lite smått ledsen.. Men snart är det helg och då blir det SOA heeela natten lång.. Iallafall Lördag till söndag. Jag väntar ju nämligen fin besök på Fredag .
 
Undrar vem som längtar mest? 
 
Nu ska jag , sambon och samcro och gänget mysa ner oss i soffan ! 
 

Sons Of Anarchy hooked

Om någon undrar vad vi gör hela dagarna här hemma.. När vi inte jobbar .. Så kikar jag och sambon på "Sons of Anarchy".. Gav det en chans för längesen men fastnade inte, i helgen såg vi en hel säsong på 24 timmar.. Och har bara längtat hem idag från jobbet för att kika. Får ju dock inte titta utan sambon så får snällt vänta.. Men till SOA väntas en goo kycklingsallad med lite melon och annat mums och efter det blir det träning. Länge sen jag tog mig till gymmet nu men idag är det dags. Har slite sönder mina vader lite efter utomhus löpningen så kan inte bestämma mig för om jag ska köra crosstrainer idag eller bara köra på gymsidan. Ganska skönt med lite kondisträning, det som bränner mest på mig också för den delen.. Men vi får se ! 
 
Nu SOA dags.. Åh spännande vad som händer med Jax och allt mellan niners, mayans och i samcro. 
 
 
 
 

LEOPARD <3

Kan man bli beroende av ett mönster? Då är jag defenitivt det av leo.. Vill ha allt i mönstret och har väl det mesta också.. Tjusigt värre ! Klickade precis hem lite nytt, man kan aldrig få för mycket leopard.. Älskar att det är en it-grej nu.. För desto mer grejer finns det ju i affären..
 
Två nya fynd från H&M..

Solnedgång vid Linden

Häromkvällen åkte jag och julia ut på djurrunda i skogen, åker bil, lyssnar på bra musik och kikar efter djuren.. Solen var högt uppe när vi åkte men efter någon timme började den gå ner, snabbt också! Så vi for illakvickt mot badplatsen i Lönneberga för att titta på den fina solnedgången, vi njöt! Men fort gick det.. Man fick knäppa några kort och springa vidare till nästa ställe och till sist bara njöt vi ute på bryggan.. Fina Linden <3
 

Fredagsmys och lördags jobb..

ÄNTLIGEN LÖRDAG! Har nog aldrig längtat efter en lördag som denna .. Nu är min jobbhelg över och jag kan se fram emot ett par lediga helger fram tills nästa.. Man kan liksom inte njuta på samma sätt av en helg när man vet att man ska jobba.. Känns bara som en evigt lång vardagsvecka.. Ska bli såå skönt med söndag och bara mysa omkring i min pyjamas hela dagen.. Hoppas på dåligt väder som man inte får ångest över att vara inne!
 
Fredagskvällen blev ganska mys iallafall, vi grillade för första gången iår och mös framför pretty little liars. Längtar tills nästa avsnitt nu, ville bara dö så spännande var det igår!
 
Fick även glada besked om vad som ska ske nästa helg. Längtar som tusan!
 
 
Så här njöt vi av våran fredag, snutte fick ett jäätte ben som hon kämpade med i flera timmar, ljusa var tända och älsklingen hade överraskat med blommor ! Då känns allt lite lättare när man kommer hem halv 7 en fredagkväll..
Älskar mitt lilla blomarrangemang på bordet just nu, mini orkidé är ju för fina !
 
 

Lilla Mimmi

 
Kanske inte lilla, men tonåringen.. Attans så kul det är att kolla gamla bilder..
 
När man kollar gamla bilder tänker jag bara , TACK GODE GUD ATT JAG SKAFFADE TANDSTÄLLNING.. Om jag bara vore så smal som jag var förr.. 

Framtiden är här..

Effektiva Torsdag. Härliga solstrålar som ger all den energi..
 
Har precis lyckats städa denna träliga lägenhet, längtar så rackarns till hus.. Man gnor och skrubbar och skrubbar och efter man städat som en galning så ser det lika skitigt ut när man är klar.. Vill bara ha eget. Eget och att vi får vara ifred, kunna släppa ut hunden som får njuta av en stor trädgård.. Hon är så van vid yta att hon tycker knappt det är värt att kissa på baksidan längre..
 
Inte nog med att jag städat, ÄNTLIGEN står det en plåt med müsli i ugnen och nyttiga knäckebröd.. Vet inte hur länge jag sagt att jag ska göra detta, och äntligen blev det av. Man får ligga lite plus på sambo sidan idag men minus på träningssidan. Brukar ju köra hårt på torsdagar, för gym 1,5 timme och simning efteråt i 30-40 minuter.. Idag fick jag vara husfru och gå på plussidan där. Man får prioritera ibland. Dock hann jag ju med en timmes promme med bästa Alex och mysEmil innan allt kördes igång. Nöjd ändå! För tog ju en liten löprunda igår med... Alltså all energi man får uppskattas verkligen. Sitter knappt i soffan längre , vilket är PlusPlus!
 
 
 
Igår fick en gammal vän en liten dotter.. Tänk att tiden gått så fort att vi börjat bilda familjer, köpt hus och är förlovade med våra drömprinsar. Åldern springer verkligen iväg, men nu fattar man verkligen hur gamla vi börjar bli. Det är liksom inga sena nattpromenader med killgänget som gäller, inga cykelturer med hela fotbollslaget till badplatsen eller söndagsmatcher med gänget, då den nyblivna mamman alltid trillade in med cykel till planen med en glass i näven, bland dom sista in i omklädningsrummet, i sina foppa.. Nu är hon mamma.. Tänk att man hållit ihop i så många år tills nu.. Alla minnen man skapat tillsammans, alla sommarlov, helger och veckodagar.. Har vi sprungit runt ihop i lilla dalen.. Fin plats att växa upp på.. Att vi alla kunnat umgås.. Oavsett ålder. Men idag är vi vuxna människor. Undra om småkidsen här har det lika bra som vi hade ? Jag är nöjd. Nöjd över allt jag gått igenom och min uppväxt har varit alla tiders. Undra hur många som kan säga så?
Lycka till vill jag iallafall säga till den nyblivna familjen. Hoppas eran lilla tjeja kommer få det så bra som vi hade det en gång i tiden. Framtiden ligger i barnens händer.
 
 Här låg framtiden i våra händer.. Lycka och kärlek med ett fotbollslag..Bästa minnet vi kommer få från If Hebe..
 
 

USA del 7, San Diego & Sea World

åh vet inte vart jag ska ta vägen.. eller vart jag ska börja. 
 
Efter en heldag i bilen trillar vi in på hotellet där vi ska spendera våra sista dagar i staterna. Vi drog till köpcentrumet en dag, shoppade loss (vi gjorde iochförsig inte mycket annat än shoppade).. Andra dagen Sea World och 2 avslappnande dagar nere vid beachen. Har nog aldrig njutit så mycket som då att ligga på en sandstrand på en handduk. Hatar stränder, är verkligen en poolbrud! Inget grus/ sand och bröte i håret,händer,fötter eller på handduken..  Inget saltvatten på mig. Men nu, nu längtar jag tillbaka.. Till stranden och bara ligga där . Vi köpte en weakbord och åkte ute i dom massiva vågorna ( vi och småbarna).. Vågorna var så kraftiga att vi fick nog vårat starkaste minne från när vi höll på att "drukna" .. Jullan och jag lyckades hamna under en dundervåg, som två små vantar flög vi omkring under vattnet och jag lyckades riva och slå julia flera gånger.. Man hade liksom ingen kontroll på kroppen. Och så fort vi kom upp till ytan kom en våg direkt efter. Usch. Otroligt att föräldrar låter sina småbarn vara ute bland vågorna när knappt vi 2 klarade av dom. Vi kan fortfarande prata om det hur satans läskigt det var! Vi varvade badningen i havet med pizzaslicar och lite cola i friggolitmuggar ( bästa thing ever! Muggen stog i solen heeela dagen och det var fortfarande is i muggen när vi åkte hem!) och så frozen youghurt såklart! 
 
Sea World var en sak i sig alltså. Vet inte om jag varit så intresserad innan av sånt men oj så kul det var.. Klappade en delfin. JAA jag sträääckte mig så jag höll på att trilla i poolen.. "Vänta tills delfinen kommer till dig", skitsnack. HÄR skulle klappas! Vi såg delfinshower, Späckhuggare, klappade rockor och höll i sjöstjärnor. Vi tittade även på isbjörnar, sköldpaddor, pingviner och hajar. Alltså man sög bara in allt som var där och njöt. Och längtade hem lite extra till min lilla råtta. Ja, dit skulle jag lätt åka igen. Och njuta. I 40 graders värme. haha vad vi svettades. vilken värme..
 
 Man blir så imponerad av vad djur kan lära sig.. Så duktiga!! Späckhuggaren var våran favorit. SÅ HÄFTIGT! Lyckades sätta oss i "wetzone" Hur blött kan de bli ..? haha, BLÖTT!
 
 
Det var nog de flesta USA bilder, eller verkligen inte. Men sista albumet får bli nu.. USA gav mig, kärlek, värme, vänskap, vänlighet, en ny mig, ett nytt perspektiv, stärkte mig, lärde mig mer om mig själv, en stort beslut om framtiden som jag föralltid kommer koppla dit, en fästman, en FET bränna & sist men inte minst GLÄDJE& världens bästa minne! Jag skulle göra denna resa tusen gånger om. Kommer aldrig någonsin prata ont om staterna. Vi ses i framtiden, förhoppningsvis snart. Du ska få träffa min familj, för dig ska jag visa vem jag blivit som vuxen. Tack för att du visade din bästa sida. TACK FÖR ATT DU ÄR DU! Vi ses snart igen <3
 

I MISS YOU USA !

Åh håll utkik imorgon, då kommer äntligen sista USA albumet.206 dagar sen vi satte våra svenska fötter på amerikansk mark för första gången. Hoppas ni tyckte det varit kul att få se vår resa. Så mycket kärlek som vi delade. Saknar verkligen staterna!
 
Här har ni vår första FROYO, solnedgång & hur man tvättar när man är på tur. Hela badrummet fullt med tvätt. Vilka stollar!
 

..run every time..

Sicken dag.. Stack direkt efter jobbet till frissan och kom inte därifrån förens efter 3 timmar. Attans att mitt hår är så kämpigt ibland. Utväxten är ett minne blott och lite nya färger i ilaggda och fräscha och fina toppar, även luggen blev en snedlugg nu. Så det känns skönt! Sol, ny frippa och vårkläder. Jag njuter!
 
Ja vädret är inget och klaga på.. Jag har kämpat mig igenom 2 arbetsdagar utav 6. 4 togo.. Längtar nästan till nästa helg. Så man får vara ledig lite..
 
För alltid är det väl något som kärvar.. Känner man att ingenting kan störa dagen finns de alltid något nytt tråkigt som dyker upp.. Trött på skit nu faktiskt. Ja.. Jag är så sjukt trött på allt härj och satanskaper.... Från allt till inget, skulle kunna skiva en hel bok om hur besviken jag är. Här ställer man upp, öppnar upp sig. Blir överkörd.. Lite till och lite till.. och så lite till. Mycket skit man får stå ut med, men vem har sagt att livet är enkelt ? Vem kan man lita på ??? Vet varken in eller ut just nu.. Skulle nog behöva låsa in mig en vecka eller två. Önskar att jag inte vore så öppen ibland, samtidigt som jag önskar att jag stog på mig mer. att ingen hade möjlighet att köra över mig, låta mig knäckas, kämpa från botten upp till en gnutta frisk luft på ytan. Varför är allt sånt hysch hysch. det är skämmigt att man har det dåligt. kämpar ibland. idag önskar jag att jag vore rik som ett troll. För det första hade jag inte sutte här, inte klagat över det jag har att klaga på, för då hade jag inte behövt och bry mig. Kämpa Mimmi Kämpa. Inget kommer gratis här i livet,
 
Hade det gjort det hade jag luggit på en solstol med en kall cola med is och citron i. En fet bränna och manikyr och pedikyr pågång. åh ...
 
positivt tänkande Mimmi, pooositivt...
 
 
ååh här har ni livet på en pinne!!!! brun som ett as, ja brunare än nu när man är blek och jävlig.. Ändå var jag blekast av oss 3 på resan.. 2 små thailändare och Jullan. Här skulle jag utan problem kunna sitta nu.. 
 
åh vad jag saknar usa..
 

Njutsamma helg

Vilken härlig helg. Har bjudit på både sol, mys och shopping i mängder. Ullared blev en liten dyr resa med några fynd och mycket bra och ha grejer, jag är mest nöjd över min nya lampa och parfym såklart, sambon över sin nya fiskelåda som han pillade med hela kvällen när vi kom hem. Fick med mig sista boxen med JB's nya The Key som luktar mumsmums. Lyckan över att det fanns kvar en liten låda till mig! Kapet gjorde jag inne på Scorette affären, hittade sådana snygga pjucks med höga klackar och mocka och skinn för endast 99 spänn.. Trodde jag. Kom fram till kassan och kassörskan säger att det är 30 procent. haha. 69 spänn för ett par ursnygga klackar som kostat 800 spänn. Ja då mår man! Sådana surprice fynd älskar jag, tyckte dom var billiga ändå!
 
Ullared blev en heldag och trötta och slitna gick lördagen förbi rätt så fort. 
 
Denna söndag började vi med lyxfrulle, bacon , ägg och goda smörgåsar.. Efter det tog jag och jullan en lååångpromme på nästan 1 mil i skogen. Sköna soliga söndag. Lite fågelkvitter, vattnet blänker och vi går ännu en gång igenom förra årets lyckligaste stunder ihop, Justin Bieber konserten och USA resan. Oj vad det var dom lyckligaste och härligaste dagarna. Värt varenda öre. Bieber blev ju ingen dyr historia men USA kostade endel. Glada att vi kom iväg, gjorde allt vi gjorde och att vi åkte i våra yngre dar. Inte många ungdomar som har råd att slänga ut så mycket pengar på ett par veckor. Men är det något man verkligen vill, då får man spara ! En starkare sida av mig. Snålis Mimmi !
 
Nu ska vi njuta och suga in de sista solstrålarna för idag, sedan väntar en 6 dagars arbetsvecka. Känns långt till nästa helg..

T.G.I.F

Äntligen FREDAG !  Som jag längtat efter fredag, kändes som fredag redan igår och så skulle man kämpa en hel dag till innan denna underbara dag kom.. Bästa dagen på hela veckan, lätt!
 
Just nu står maten i ugnen och det nya PLL avsnittet laddas och vi har laddat upp med vindruvor och mums inför fredags myset. Det lugnet som sköljer över en att gå hem från jobbet en fredag. Härliga känsla och veta att man har ett par dagars ledigt. Just sovmorgonen längtar jag mest till, inte för att jag sover länge men bara skönt och veta att man inte måste upp.. 
 
Dock är planerna andra inför imorgon, en matsäck är packad, go baguetter bredda och fruktpåsar packade. Imorgon ska jag och min andra hälft på "äventyr" . Ska bli skönt och komma iväg och göra något tillsammans en helg, och bara vara vi. Tråkiga är att så fort man lämnar kommunen bara så "kostar" det nästan. Imorgon lär ett antal tusenlappar gå åt och toppen på moset så har min bil gått sönder. 6 tusen för att laga den känns på kontot. Skönt att man har pengar sparade till dessa ovälkomnade utgifter! Men snart är det ju cab dags så då kommer väl det kännas som bortblåst.. Dock vill jag göra så mycket som kostar lite kosing nu för tiden så de rullar lätt iväg. Tråkigt nog...
 
En annan positivare grej var tandläkar besöket häromdagen, Alltså vart har denna människa varit i hela mitt liv?? Är det efter all kamp med polacker och diverse invandrare så kommer världens underbaraste tant. Denna människa. Skulle kunna gå till tandläkaren varje vecka bara hon var där. Var lite sugen på att prata tandblekning. Men denna underbara människa berömde mina fina vita tänder och var sååå glad själv att jag skötte dom så bra! Då mår man! Hon tyckte jag skulle vara glad över hur fina och vita dom var. Då får man bara inse det själv. Men aldrig gått med ett sådant leende på läpparna från tandläkaren förut. 
 
Ha en bra helg på er, får vi se om ni kan lista ut vad vi ska på för äventyr imorgon. 
KRAM
 
 
.. haha  finn ett fel.. Men här var dom fina och vita och nypolerade/ slipade.. Fina vita gaddar..

energigivande solstrålar..

tack ska ni ha för att ni valde att kika fram idag, efter en riktigt tidig morgon gav ni en knuff i rätt riktigning.
 
Att gå upp vid 02.50 var längesedan, tänk när jag gjorde det var eviga vardag, förstår inte hur jag orkade leva ens, vilket jag knappt gjorde.. Men man hinner med så mycket mer, redan vid halv 12 idag gick jag hem för dagen efter lite mer än 8 hektiska timmar. Tur att semledagen endas är 1 gång om året. För eftersom vi hade beställningar på "bara" 800 semlor så har jag inte gjort mycket annat idag.. Kan de där nu, med att baka , jäsa och vispa litervis med grädde, om någon undrar alltså.
 
Att solen kan ge sådan energi är härligt iallafall. För när jag gått hem för dagen, tog jag tag i mitt liv. (Planen var egentligen ett par timmar till i sängen) men så vart inte fallet. Jag drog på mig löparkläderna, kopplade vovven och gav oss ut i naturen, ett par km kändes gutt. Och när vi kom hem tog vi båda bilarna ner till mina päron för årets första vårtvätt och städning. Pärlan ser ut som ny igen. Även sambons bil fick sig en avdammning. Och sedan var det bara hem i duschen för att efter det överraska sambon med Raggmunk. 
 
Dom enda gånger jag suttit ner har alltså varit vid toalettbesök och vid bilresor vid detta laget. Så ni kan ju förstå att jag efter middagen knappt kunde resa på mig. Så nu ligger vi i soffan, jag och min bäbis. 
 
Nu väntar vi in pappsen i det här hushållet, för när han kommer hem, då slinker årets sista semla ner framför Ravenswood och tända ljus. 
 
Har ni ätit semla idag? Dagen till ära. 
 

USA del 6, Grand Canyon

På våran roadtrip från Vegas till San Diego stannade vi på "vägen" vid Grand Canyon. GC var nog det mäktigaste mina ögon skådat. Alltså allt kändes som att titta på en duk, en stor canvas duk med detta under som porträtt. Det är så häftigt att man efter några timmar i bilen kan komma till skogen, där det kryllar av alla olika sorters djur. Efter att ha varit i häftiga Vegas dök liksom mitt i ingenstans, Grand Canyon upp. Absolut värt ett eller två besök, vi hade ganska ont om tid eftersom vi skulle tillbaka till San Diego vilket tog oss ett paar timmar att åka. Så vi åkte endast runt i Grand Canyon i någon timme, man kunde nog varit där i flera dagar. Alltså så häftigt att se. Jullan hade absolut velat hajkat , vilket hade varit häftigt tror jag med. Men vi fick nöja oss med utsikten. 11 timmar i bilen senare, halv 3 på natten, landade vi in på vårat sista stopp på resan, San Diego. Bara ett par dagar av njutning innan hemfärd. Men det förtjänar ett eget inlägg. Eller 2.
 
Helt oförståeligt mäktigt att ens förstå att man varit där...

Lazy sundays

Dessa latsamma söndagar gör att det kliar lite i fingrarna. Vill såå gärna ha ett HUS! Men man får göra det lilla utav det man har. Vill iallafall ha lite sol ute och några fler plusgrader, så man kan plantera fina blommor utomhus, röja undan vintern och all smuts och ta fram utemöblerna.. Jag vill så mycket och ändå så får man bara vänta.. Vänta ett par veckor till. Så sugen på bara slösa massa pengar på både kläder och möbler och allt där till. Men det får väntas.. 
 
Längtar redan til fredag iallafall om jag ska vara ärlig, kommer bli en slitsam vecka på jobbet eftersom tisadagen innebär semledagen och vi har 700 beställda semlor och så kan man väl räkna med 1000 i butiken kanske. Kommer inte göra annat än att göra semlor den dagen. Ska bli skönt och ha den överstökad. Blir endel tidiga morgnar den här veckan, så klämma in träning och ett inredningsparty och tandläkarbesök där emellan. Man kommer få veta att man lever iallafall. 
 
Nu ska det njutas med lite mys och film och tända ljus här hemma. 

Kvällsbad och Thildy mys

Alltså dessa myskvällar med mina hjärtan är värt att slit i veckorna. Man hinner knappt ses eller spendera tid i skogen för långpromenader. Men ikväll har vi myst rejält framför Paul Walkers sista film i livet, gomat och tända ljus. Snuttan har sovit på mitt bröst och njute som inget annat.  Gav även snuttisen ett kvällsbad så efter det blir det alltid massa bus.. Bus på golvet och i soffan, jobbigt när man är nybadad och helt galen! Så nu har jag en frusen liten sork inlindad i filten bredvid mig. 
Helt otroligt att ett litet djur ger så mycket kärlek. Min fina vovve. Min älskling. Våran bäbis. Det bästa som hänt oss och ljuset i våra dagar. Vår kärlek . Mamma älskar dig Thildy ! 





Vägen visar framåt..

En datorfri paus innebar en hel del mer tid på gymmet istället. Är sjukt nöjd över mig själv denna vecka som gått över både dieten och med träningen, hunnit med flera vändor på gymmet, en runda i bassängen och en utomhuslöptur. Vet inte när det gick så lätt sist att springa utomhus. Min kropp har kännt så tung och knäna har kämpat med häromdagen flög jag fram. Alltså känslan var obeskrivlig av lättnad. Lätthet och njutsamt för en gångs skull. Så nu vet jag att min kropp och jag orkar, vilket känns skönt. Träningsvärken har verkligen hängt med nu i slutet på veckan och det känns riktigt gutt. Skönt när man känner att något man kämpar för ger resultat, att man känner att det funkar. Att man känner att kroppen mår bättre.
 
Blev en runda till Vimmerby idag med mamma och pappa. Och även där, i provhyttarna, kändes det bra. Man kläder satt bra, jag kunde gå ner en storlek och en väns mamma tyckte jag hade blivit såå smal, haha vet jag inte om jag håller med om , men kul att det märks och det boostar en lite extra. Man liksom vill mer. Visst att man kan "fuska" lite, absolut inte dock dom dagarna jag 5:2:ar. Då är jag i full fokus. Inget sötsug , inget hungersug. Jag vet vad som ska ätas , hus mycket och sen är det bra. Det är när man äter all "vanlig" mat sötsuget sätter in. Man unnar sig. Måste verkligen bli bättre på de "vardagliga" dagarna. Men kämpa måste man och har jag klarat mig riktigt bra en gång innan så ska jag klara mig igen, denna gången långsiktigt och inte lägga av när målet är mått. Framtiden är nu. 
 
Tacksam för  sambon som orkar ställa upp för mig när man kämpar vissa dagar. Men snart ska han få unnas. Och så fort vi hittar en resa ska vi ta en solsemester ihop, kosta vad det kosta vill. Bara njuta och sola och bara vara. Och hoppas på ännu en semester i vinter. Åh vad året kommer bjuda på underbara saker. Man måste bara få längta lite. 
 
 
Jag har nog aldrig varit i så bra form som till min bal och studenten, inte träningsmässigt och psykist iallafall. Det var blod, svett och tårar men så värt.. Är så satans nöjd med varenda bild och det var det jag ville vara med. För all framtid. Men det innebar alla dagar på gymmet och en god kost. Men har man bara ett mål!

RSS 2.0