Snart konditordax

Har inte hunnit med mer än mötet på jobbet och äta och slängt mig i soffan idag.. Dessa möten tar sådan jäkla lång tid även om tiden springer iväg så försvinner hela dagarna! Fick vara och pilla lite på min konditorsida då allt nästan är klart på bageriet, ska bli härligt och stå där igen efter nästan ett år och baka fina tårtor och hitta på nytt och bestämma själv! Känns riktigt skönt att få vara med och bestämma allt jag vill göra själv! Om en stund är det dax att beställa visum om de går som vi vill, måste iaf ha ett innan vi drar till staterna!


Torsdag morgon

Vart tusan tar vardagarna vägen? Helgen med för den delen??

Straxt dags att kliva ur sängen och göra frukost åt mig oh sambon som kommer hem idag med, mys! Efter det är de dags för möte på jobbet, sista nu innan det är dags att börja arbeta igen, äntligen!

Igår friserade vi till lilla hjärtats hår på tassar och Öron, sätter sig så mycket skit i dom när hon är långhårig och blir så blött när vi är ute att de fick likabra kapas ! Så nu har hon page min lilla tös! Så söt, vill bara pussa på henne föralltid !


Onsdag förmiddag

Åh gårdagen , haha, de bästa jag gjort på länge! Känslan att trycka på genomför bokning var som att trycka på rätta när man skrev för körkoret, det sööög till i magen, haha, å så gick de inte för mitt kort ville inte samarbeta! Efter 4 försök så var biljetterna bokade och 35 tusen spännisar försvann från kontot. Men sen delar vi ju på summan och allt men runt 20 tusen lär hela resan gå på. Men som jag sparat till detta, once in a lifetime! Men tänk känslan att glida runt i Hollywood Hills och bara glassa omkring och leva loppan i 3 veckor. 3 Veckor utan snutte dock, men tiden lär springa förbi. Åh herrejesus vad jag längtar alltså!
 
Påtal om annat börjar jobbet på måndag, chef över mig själv typ, enda bagarn på fiket så hoppas på lite tur och efter ett par dagar blir det rutin, men äntligen skönt att börja jobba och tjäna pengar igen.. Längtar tills det trillar in lite cash på kontot! Kommer dock sakna att vara hemma med mitt hjärta, varit underbart att vara med min lille snutt och bara mysa och gosa! Men det blir man inte rik på! Ni vet även att det är ett nytt jobb va ? Missat vad jag berättat o inte, men är spänd påt!
 
Å när pengar trillar in på kontot är det shoppingdax, åh vill haaaa massor! Vill till Ullared och köpa massa fint, sugen på allt i militär och leopard färgat.. Träningbrallor, scarfar, brallor tröjor, jaa allt! Så sugen men har ju tyvärr allt annat förutom i dom färgerna.. haha !
 
Nu ska jag bara vänta hem mitt hjärta, han jobbar i Dalen idag så vi har ätit frukost och lunch tillsammans, LYX! aldrig gjort det innan då han alltid varit i Hultan eller Vimmerby, men idag så! Blev äggrör och bacon med massa gott till frulle och blodpudding till lunch, inte helt fel ibland!
 
 
Tänk när ni finner mig, Julia och Henrik på bilden med Hollywood skylten! Då är min dröm uppfylld!
 
 

USA BOKAT!!

Åh har nog gjord det bästa och den största händelsen i mitt liv för tillfälligt, bokat denna efterlängtade resa till USA baby!!!


Fight for the right

Sicken dag! Sista besöket hos arbetsterapeuten för högerhanden så nu är jag klar, ska bara bygga upp styrkan i handen då jag fortfarande är lite svag..

Blev lite pengar spenderade i Vimmerby och efter det så åkte vi runt till Henriks släkt och hälsade på lite!

Avslutat kvällen hos mamma och pappa, härjt om de nya jobbet, haha, igår bara snurrade de i huvudet när jag skulle sova. Mycket att tänka på, men bara ta det lugnt, är ju trots allt en anställd , inte egen företagare ! Har även hunnit smälla i oss lite tacos och se på Stefan och Krister!

Trevlig fredag på er!


19 år och mitt 5e jobb

Holy moly vilken dag.. Igår blev jag av med mitt jobb vilket kändes tråkigt och jobbigt, vad tusan skulle jag nu göra för jobb är det sista det finns gott om.. Idag gick jag på Arbetsintervju och nailade de som gunilla Persson sa.. Jag blev anställd ! Sicken härlig känsla, är nu istället dock lite nervös eftersom det är ett fik och jag är den enda bagaren, men de ska nog gå bra! Känns bara så skönt att veta vad man kommer göra och vart man håller hus framöver, sen får vi se hur mycket jobb de blir..

Nu blir det inga lugna puckar hemma längre idag var de full rulle, imorgon blir det Vimmerby för mitt sista besök på rehabiliteringen och på måndag och tisdag möte och på fredag kanske jag är igång på arbetet! Så härligt iallafall!!


when something bad becomes something good

Åh denna dag vände precis till något bättre. Fick ett av dom tråkigaste samtalen igår och hade behövt allt stöd från vänner, men tyvärr så drog två till London idag och en har inte tid så det var väl bara att bearbeta allt själv, med magont och huvudvärk.. Kände mig riktigt ledsen och trött på det mesta både igår och idag när jag vaknade upp, men fick ett roligare samtal idag och hoppas på tur. Känner att jag skulle behöva lite av min goda gamla tur
nu..Tråkigt när allt kan bli så fel och jobbigt över ett samtal, och man inte orkar slå tillbaka.
 
Snart dags att bege mig hemmåt från Mammsen och pappsen, varit nere med lite sockerfria kokoskakor till pappsen och hemmagjord müsli, helt sockerfri den med.. Stackars lille gubbe som fått diabetes. Men jag gör allt jag kan för att hjälpa till, klart diabetiker ska kunna unna sig också! Müsli bestod mest av rostade nötter och andra nyttiga frön, från slänga in ett enkelt recept på  den!
 
Åh hoppas innerligt detta är en dag med tuuur!!

Fish for dinner

Ännu en dag passerar, myser hemma med djuren och hart of dixie från datan! Straxt dags att slänga in pestolaxen och styra ihop lite äggsås som blir dagens middag, mums!

Ikväll kommer Julia över en sväng och det är dags att bestämma oss för hotell med mera inför resan till USA! Tänk att det snart är dags att boka, längtar !!!


Äppelpaj recept

Här kommer recept på äppelpajen som jag slängde ihop till fikat i dag på förmiddagen. Hade sånn tur att svärisarna hade tagit med sig semlor! Är ju inget fan av varm frukt egentligen, med mycket vaniljsås går det dock ner.. haha. Men semlor är ju snäppet godare.
 
Täckt äppelpaj:
 
4 mogna äpplen
1 tsk kanel
1 tsk socker
 
200 g smör
2 dl mjöl
1 dl socker
1 dl kokos
1 dl havregryn
1,5 tsk kanel
 
Värm ugnen på 200 grader. Skala äpplena och skär i tunna skivor.Strö över kanel och socker.
 
Nyp ihop det kalla smöret med resterande av ingredienserna. Täck sedan äpplena med pajdegen och grädda i ca 25 minuter.
 
Servera med vaniljsås och låt väl smaka!
 
Någon som testat recpten på bloggen än? Dela gärna med er vad ni tycker!
 
 
 
 

Söndagsfika

Har precis slängt in en äppelpaj eftersom Henriks föräldrar kommer förbi på fika sen! Blev en äkta vara denna gång med socker, smör och mjöl. Givetvis ska den serveras med vaniljsås till, annars är det ju ingen äppelpaj! Straxt blir det en promenad ute i kylan med vovven!

Behöver jag berätta att det luktar ljuvligt med kanel i hela lägenheten!

Bild på ogräddad äppelpaj som är redo att åka in i ugnen!


Quick hours

Blev en snabb vända till Kalmar nu och äntligen är vi påväg hem! 2 intensiva timmar då vi härjt om bokhyllan, ätit gott på restaurangen och plockat våra möbler! Förhoppningsvis ska vi ha med oss rätt bokhylla hem och vitrindörrarna så om ingenting är skadat heller är jag nöjd ! Gud vad härligt det ska bli och få iordning i tvrummet imorgon !


Kokoskakor

Luskade och sökte efter sockerfritt och glutenfritt och exprimenterade lite och fick fram ett ljuvligt gott recept på kokoskakor som man inte behöver skämmas över till eftermiddags fikat. Jag valde att blanda i Stevia i receptet för lite sötning men det går ganska bra utan, dock får man ha i smält smör istället, skulle tippa på 50 g till detta receptet.
 
Kokoskakor LCHF stil..
 
3,5 dl kokos
1 dl Stevia strö
2 Ägg
1 vaniljstång
 
Blanda alla torra ingredienser och skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda i. Rör ner äggen och låt stå och svälla i ca 10 minuter. Ställ ugnen på 175 grader och grädda tills kakorna får gyllene färg, ca 13 minuter.
 
På mina kakor så la jag 1 hasselnöt på toppen för lite annan smak, man kan även doppa kakornas botten i mörk choklad om man vill.
 
 

TGIF!

Började morgonen med en långpromenix med Fanny! Hemma till 10 så riktigt skönt och redan varit ute och ha hela dagen på sig! Om ett par timmar kommer receptet på kokoskakorna så håll utkik!:)


Bakat på stevia

Har precis slängt i mig världens godaste toast! Vi sålde dom på det förra bageriet jag arbetade på och dom gick som smör.. Fyllningen är den bäste tror jag! Soltorkade tomater och kyckling i ett! Lovar att komma med receptet!

För ett par timmar sen gjorde jag min första bakomgång med sötningsmedlet stevia! Blev kokosnöt kakor eftersom dom ska vara glutenfria och går att äta av den som går på lchf! Lovade min far att baka något gott förutom hälsobarsen då han fått en diet och gå på, så dessa passade perfekt! Dom blev kalasgoda och slank ner fort vill jag lova! Om jag hinner så slänger jag upp receptet imorgon!


Chocolate fudge cupcake mix

Har precis slängt ihop en cupcake mix som jag hittade i skafferiet. Tanken var att hjärtat ska få med sig dom till jobbet imorgon och bjuda arbetskamraterna på, gott för dom! Himla smidigt när allt man behöver ligger i kartongen och man bara behöver tillsätta lite ägg, mjölk och olja. Nästa som att baka på bagerivis då de flesta kör med muffinmix.. Cupcaken blev saftiga iallafall och inte torra, ett plus iallafall! Frostingen blev inte lika fluffig som med färskost men den får duga! Lade i en klick hasselnötskräm som gottar sig i mitten av muffinen!

Så fort jag varit i affären och köpt kokos ska jag göra sockerfria kokoskakor.. Har inte bestämt mig för om jag ska köra sötningsfri eller med stevia som gör dom sötare men inte lika onyttiga ! Vi får se!


Morgonmys

Idag vart det Morgonmys med mitt fina hjärta, inte Henrik då höhö.. Kommer sakna dessa mysiga och slöa mornarna.. Man stiger upp alldeles för sent och lägger sig alldeles för sent, utan bekymmer.. Då mår man gott!


when money cant buy love..

Härligt att se att det hängde i sig och att folk var intresserade av lemon cupcake receptet. Får ta och fixa in hela recptet till er så fort jag får tiden över! Dock är jag ju redig höftare när det gäller recept och det blir även mycket expriment , får börja ta och skriva ner dom .. höhö.
 
Har precis gjort det tråkigaste av de tråkigaste , betalat räkningar.. Tråkigt och se pengarna försvinna, hoho! Haft fullt upp med min rehab träning för handen, den är fortfarande inte helt okej men de börjar absolut gå till bättringsvägen. Sökt jobb och härjt omkring också så har haft fullt upp hemma med andra ord. Tråkigt att dagarna bara flyger förbi och man inte har hunnit med så mycket. Mina 6 veckor sjukskrivning är slut på söndag så då är det bara att ge sig ut i arbetslivet igen. Tänk vad 8 veckor hemma har gått fort. För var ju sjukskriven 2 veckor innan jag opererade mig.
 
Nu är det bara dags att få någon nytta gjord för dagen, äta lite lunch och sen ska de skruvas bort dörrar på vår nya men fel bokhylla. Så den ska lämnas tillbaka på lördag och den rätta ska med hem. haha vilken dag det var, allt gick så smidigt och allt var uppe och monterat på mindre än 3 timmar, tills jag inser att vi fått med oss 2 bokhyllor fel hem.. skulle haft en bredare och fick den smala, tack vare att IKEA lagt möblerna på fel hylla och fack. Fick ett mindre sammanbrott vid just det läget, men nu ska vi ju byta och på söndag ska det äntligen bli fint i vadragsrummet igen!
 
 
 
 

Healthy candy

Dagen har flugit förbi här hemma och inte allt för mycket har hänt.. Ska straxt börja med maten som blir basilika gryta och klyftpotatis, möms!

Kvällens godis är redan framplockat , en nyttigare variant idag! Melon kiwi och massa med vindruvor!


Lemon cupcake

Fick en beställning på cupcakes förut så slängde ihop citroncupcake med lemoncurd fyllning och citrontopping på de! Mycket citron men mycket gott! Skulle Viljat gjort roligare figurer på men min hand ville inte riktigt arbeta än så man får helt enkelt lyssna på sin kropp och slänga på lite strössel istället, de går ju de med!


Mysnatta

Ny dag nu och jag sitter hemma hos bästa vännen och kollar på film ! Hade tjejkväll och åt gott till de efter en sväng till Vimmerby för ett besök på rehab för min hand.. Så nu ska jag öva upp alla muskler igen!

För en timme sen drog jag och Julle till gymmet så ett kvällspass och en lång varm dusch på de! Fick första gången på 5 veckor duscha med min högerhand, uuunderbart!


Viktigaste stunden på dagen

Har precis slängt i mig lite te, en skål med yoghurt och hemmagjord müsli och en kiwi till det! Brukar alltid äta något mer som tex knäckebröd eller omelett , men orkade helt enkelt inte fixa de idag..

Snart dax och göra sig klar , blir en sväng till sjukan i Vimmerby för att träffa min arbetsterapeut och få ett schema över hur jag ska arbeta upp min lilla hand . Efter Vimmerby blir det matshopping med tjejerna för ikväll är de myskväll som gäller.,,


Unna sig något

Trevligt att sååå många nya hittat hit och hoppas några stannar! När ni bakat barsen får ni gärna hojta till om vad ni tyckte om dem! Här hemma gick dom åt till fikat iaf!

Efter en brödfri vecka och potatis och pasta fri tog jag mig faktiskt lite gott rostat grovt bröd till kvällen, satt som en smäck och redigt gott när man unnar sig ibland, så sällan vi rostar här hemma!
Har även hunnit med en timmes promenad med Alex, skönt och rensa tankarna, prata av sig och få lite frisk luft i lungorna ! Imorgon är det fredag äntligen! Blir arbetsterapi på förmiddan och tjejmys på kvällen, die bäste!

Sov gott allihopa!


Nyttiga chokladbars!

Det var visst fler än bara jag som ville ha lite att byta ut all sockerfika med något av den nyttigare varianten. ¨Så här alla kommer det superenkla och smaskiga receptet!
 
Nyttiga chokladbars!
 
1 Banan
3 Ägg
1 dl Pumpafrön
1 dll solrosfrön
1/2 dl linfrön
1 dl kokos
1 dl valfria hackade nötter
1 dl kakao
4 msk kokosolja(smält)
3/4 dl honung
 
1.Mosa Bananen och vispa ihop med äggen
2.Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggblandningen.
3. Häll över kokosoljan och honungen och blanda ordentligt.
4.Bred ut smeten på bakplåtspapper, låt smeten ha ungefär 1 cm hög kant.
5. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
6. Skär barsen i bitar när de svalnat något.
 
Hoppas ni gillar barsen lika mycket som jag och låt väl smaka!
 
 
 
 
 
 
 
 

money money

Dagen har bestått av att besöka lite jobbplatser.. härjt med papper och annat bråte som tyvärr måste fixas. Även om dagen började sämst av att försäkringskassan ringde angående att jag är sjukskriven och väckte mig och började prata om massa som man absolut inte orkar med.. tänk att vissa kan vara hemma i evigeheter men en annan som är opererad ska fan gå och jobba innan man läkt färdigt.. blir så trött att allt ska vara så knöligt. Tur att man sparat undan pengar att leva för om nu inte försäkringkassan tänker göra sitt jäkla jobb och betala..
 
Men finns ju inte så mycket att göra än att vänta så bara strunta i dem tyvärr.. Men efter det har dagen gått mycket bättre.. Tejpen har åkt av och förhoppningsvis så har mitt kött läkt så mycket så de blir hyffsat fint ärr iaf. Är ju en månad sen operationen idag så känns skönt att vara halvt normal nu iaf.
 
Om ett par timmer kommer receptet upp på chokladbarsen så håll utkik!:)

I WORK OUT!

Mår som bäst ikväll! Utöver vår långpromenad hann jag även med en timme på gymmet , 30 min löpband och 30 min mage och ben ! Efter det fick jag även en kick och drog direkt på Zumban som var här i dalen! Tänk vilken energi den ger, en timme som ingenting medans 30 minuter på löpbandet känns som en evighet! Så får försöka gå på de nu!

Åt förövrigt världens godaste middag idag, helstekt kyckling med blomkål till mig och pära till sambon ! Ibland undrar jag om jag inte borde blivit kock ist, nästan kung i köket och så är det ju jävligt roligt och fritt och laga mat., baka måste man ju mäta och väga, i middagen så höftar jag alltid!

Sov gott allesammans , kommer definitivt jag göra!


Sockerfri fika!

Har precis fikat min första sockerfria fika med Alex. Innan de hann vi med en långpromenad också! Nyttigast i alla lägen. Bakade hälsobars igår, fulla med frö och utan socker! Slank ner rätt gott till fikat och man behöver inte må dåligt! Ser ut som en bajs men det är faktiskt chokladbars! Hojta om ni vill ha receptet!


Vårfin hall

Tog tag i hallen efter jag städat ut julen och gjort iordning ! Candelabern som är i hallen har vi haft i vår lekstuga och lekt med när vi var små, tänk vad saker kommer igen ! Lite fint sliten sådär!


Rensa i nytt

Idag har jag haft ett samtal med min läkare endast för att se hur de gått med handen och allt , han sa iaf att det tar 6 månader innan man är fullt återställd. Ringde även till min chef och pratade om jobbet!

Känt mig ganska effektiv efter alla samtal eftersom jag rensat och städat garderoben här hemma.. Haha att man kan göra den så rörig.. Hittade isf 10 ouppackade strumpor och trosor , man skäms ju över att ha haft det liggandes i paket där inne.. Men det var ju smidigt när man flyttade och bara slänga in skiten .. Hoho! Nu har vi en paus jag och djuren framför lite teen mom. Inte helt fel!


Never say never

Vilken underbar dag idag! Har varit med mammsen och pappsen i Västervik och gjort några bra fynd och köpt mig en skinnjacka för mina julklappspengar.. Letat efter en svart hur länge som helst och när jag hittade de svarta så var storleken slut så hittade en vit i min storlek och testade endast för att se om storleken satt bra och sedan beställa en svart på nätet.. Den vita satt som en smäck, så sjukt snygg på så nu är jag stolt ägare av en vit skinnjacka istället för svart!

Kvällen har spenderats med min fina vän Julia! Innan det hade vi och Fanny julklappsspelet men tyvärr kunde hon inte stanna så jag och Julia frossade räkor och lyssnade på Justin bieber samtidigt som vi planerade vår USA resa! Jäklar nu är det inte långt kvar ! Ett par samtal till sen kan vi nog boka flygbiljetter! Den dagen, som jag längtat!

Nu är det tyvärr läggdags och lite vovvemys i sängen! De är de bäste!


Träningskamp

Idag begav vi oss, jag och mammsen till gymmet! Det var nog ett par månader sen sist vilket är illa eftersom jag för 1 år sen var stammis där och tränade stenhårt, Idag gick de dock en liten bit segare.. Körde en halvtimme på löpbandet och sen mage och rygg.. Lite svårt med allt annat eftersom jag inte kan göra något med min högra hand än.. Slog även på stort och åt lax med äggsås och broccoli till.. Jag som inte är ett laxfan precis tyckte då det krävdes en god sås för att få ner fisken , men mumma var det idag faktiskt ! Känns som jag kommit igång lite på nyttighets sidan, får hoppas att det håller i sig!

Tog mig även en sväng till Vimmerby idag på eftermiddagen för att prata med nilsbuss om vår USA resa.. Dom skulle göra lite förslag! Så hoppas de blir något bra så vi äntligen kan beställa oss en resa!!


3 rätters

Har precis varit och ätit första middagen för det här året hos mamma och pappa! Blev 3 rätters idag igen med skagentorn, plankstek och chokladtårta till efterrätt ! Alltid gott!


2012 blev 2013

Då var det första dagen på nya året! Avslutade året med middag hos våra fina grannar med förrätt, varmrätt och efterrätt ! Alla var mätta och belåtna och vi hann även med lite Sverigespel och bäbisgos i form av en liten emil ! Precis sådär bra nyår som man vill! Drack i lagom mängd och vaknade tidigt idag och började dagen med en långpromenad eftersom vädret var så härligt !


RSS 2.0