vart jag mig i världen vänder.-

vissa dagar trycker det nästan lite över bröstet och paniken kommer. Förstår inte varför jag blir så osäker i vissa lägen.. Det bara liksom sköljer över en och tankarna bara kommer. Det är verkligen kämpigt att tänka positivt i alla lägen även om man vill.. Men ibland finns det inte någonting positivt i allt. Jag behöver verkligen bli sysselsatt på riktigt, hela tiden. Så inte tankarna flyger. Lättare sagt än gjort. Ibland vill man liksom bara dra täcket över huvudet och stanna där och ibland vill jag bara göra allt och umgås med alla samtidigt..
Att livet är så osäkert tär på en. Man liksom kämpar för ingenting ibland och ibland för allt. Är givetvis så tacksam för allt jag har och alla runt omkring mig. Men ibland undrar jag varför jag hade tur med vissa saker i livet och otur med andra. Jag trodde verkligen jag var en människa med flyt. Turen bara hängde med. Men idag får jag kämpa. Tankarna vandrar och jag kämpar, kämpar för. Det är hårt när man inte får det man önskar sig i livet. Men vissa saker är värt kämpa för.
 
så glad att jag har dig <3
 

Virkad prinsesstårta

Henriks mamma är så himla duktig på att virka och har bidragit till mycket fina grejer här hemma till prydnad. På kvällen av min födelsedag så fick jag en liten överraskning. En virkad prinsesstårta. SÅ fin den var ! Nu måste jag bara hitta ett bra ställe och ha den på, eller ett lite mindre tårtfat att ha den på. 
 
 
 
 

Vårkänslor

Underbara, våriga söndag.
 
Startade verkligen tidigt idag med, vet inte vad det är med mig, vaknar vid 8. Men mycket hinner man med.
 
Vi startade iallafall dagen med att åka ut till Henriks farmor& farfars sommarstuga redan klockan halv 10. Lillsnuttan älskar att springa lös på landet och smyga längs vattnet och nosa i skogen och bara vara. Vi lekte och busade och fotade lite fina tidiga vårbilder. Vad man njuter av lite sol, det ger sådan livsenergi. Man bara känner att kroppen börjar leva upp igen, blomma nästan.. 
 
Har hunnit med så mycket idag att jag förvånas. Så skönt att få lite gjort för en gångs skull, kan liksom inte gräva ner mig längre under filten framför tv vareviga söndag. Man måste leva lite med.. 
 
Avslutade gårdagen på topp också, med lite sibylla och en skräckfilm. Sibyllan var god, inte så bra dock för min "bantning" men lite måste man ju få njuta med.. Skräckfilmen var ingen höjdare, Jullan tyckte nog inte jag var mycket till sällskap. Är ingen skräckfilms fantast så det blev mycket händer / mobil för att dölja tv:n i vissa lägen. Men mys är det allt, bara ligga i soffan med vänner och bara vara. Då mår man.
 
 

Njutsam morgonPW

Att börja dagen innan klockan 10 var verkligen inte så dumt. Tänk vad man sover bort livet, men så fort jag går och lägger mig på kvällarna är det de bästa som finns. Min kropp är så trött. Men vi började med en morgonPW jag och vovven. På en hel timme. Skönpromenad med musik. Bara vi.. Mötte inte en människa och ändå kändes livet bra skönt. Att här trivs jag. Det är lugnt, fridfullt, ingen stress och knappt en käft ute och luften är ren.. Jag gick verkligen med rakrygg och tänkte på livet. Sträckte lite på mig , för så kände det som jag var idag. 20 cm längre. På toppen av livet. Ändå väntar jag bara på att livet ska fortsätta. Vi började verkligen med en bra start idag. Men ändå så bara väntar jag på att livet ska börja. Dagarna flyter på, man jobbar, äter, sover och sen samma visa.. Åker hem till något som inte är mitt "hem" för jag äger det inte. Vart börjar livet? När ska vi få vårat? Var är framtiden? 
 
Det var väl givet att solen skulle titta fram så fort vi stängde dörren om oss. Men jag njöt ändå. Livet känns så himla mycket trevligare med lite sol. Man liksom ler lite extra. Får lite extra livsglädje. Och då längtar jag till sommaren. Längtar tills jag får hänga in allt längst in i garderoben, allt tjockt, tungt och varmt och jobbigt. Vill ha lätta, tunna och njutbara plagg och skor. Vintern och jag kommer verkligen inte överns.
 
Idag vankas kalas för resten av släkten. Min Kitchen Aid har gått varm hela veckan, det bjuds på bullar, kladdiga kakor och torra kakor. Länge sen jag bakade såhär mycket hemma. Men njuter ändå inte. Längtar bara tills jag får mitt stora kök och känner mig fri. Och diskmaskin. Att behöva diska all skit för hand efteråt drar ner känslan och det roliga. Man bara vet vad som väntar efter. 
 
Det spelar ingen roll vad jag gör. Ändå går tankar i tusen och jag tänker redan på vad som väntar, inte väntar . Njut av livet, varje minut. Svårt att göra när jag inte riktigt greppar och trivs i verkligheten. 
Ska verkligen försöka ge mig på, postitivt tänkande. Något jag behöver.

5:2 & tankar.

3:e veckan på 5:2 och jag är inne på sista dagen utav 2 idag.. Konsten att alltid vara hungrig. Välja rätt mat så du får i dig mer, och orka med en hel vardag. Brukar oftast funka fint eftersom jag kör på arbetsdagar då jag jobbar eftermiddag. Idag fick jag byta pass med en sjuk arbetskollega så min sista dag blev en förmiddag. Det är liksom svårt att INTE äta saker när man går hemma från klockan 14. Och gå upp tidigt och "svälta" är inget som går hand i hand. Humöret liksom tryter och allt går emot en när man väl börjat. Städade idag te.x vad tror ni inte händer, jo visst fan välter allt svabbvatten utöver hela hallen. Då skrattar man liksom inte. Man får liksom gå och samla sig och ta FLERA djupa andetag..
 
Vet inte om jag känner att jag gått ner i vikt. Känner mig iallafall lättare och bättre. Det är väl tråkigt att det ska behövas sånna här drastiska förändringar för att kroppen ska sammarbeta och fungera. Jag älskar ju liksom Mat. Skiter fullständigt i om jag inte får äta "socker". Men mat.. tråkigt att behöva dra ner på saker man älskar. Ibland känns det som att det får bli som det blir. Det är ju liksom inte så att jag väger 200kg, men ändå. Att man enligt kurvan ska vara "smal" och inte få njuta av livet. Jag har liksom endast detta liv att leva. 
 
Det känns iallafall skönt att jag inte sopar saker under mattan längre. Att jag står på mig. Att jag tar tag i saker och bryr mig om mig själv. Vad är betydelse i livet när man inte uppskattar saker och mår dåligt i livet? Ja inte mitt liv längre iallafall. Jag tog tillbaka det som var mitt och jag överlever bra själv.
 
Det blev visst lite djupare än bara 5:2. Men nu vet ni hur det går. Jag äter oftast under 500 kcal för att veta att jag inte gör ett överskott på för mycket och äter jag något fel så har jag oftast ca 50 kcal att spela med. Det blir helt enkelt mycket ägg, kycklingfilé och ägg. Ja . Och kanske lite blomkål. Men hellre mat än shakes. Shakes får min mage att vända sig. Smidigt men fruktansvärt avskyvärt. Usch.
 
Imorgon är det fredag, då ska jag njuta med sambon i soffan som aldrig förr. Jag längtar!
 
Ibland blir det lite rörigt. Men idag vill jag ha det så.

En dag med glädje en dag med sorg.

Igår firade jag ju min 21års dag på allra bästa sätt. Hotellfrukosten, bowling med familjen och sen kinan. Min födelsedag kommer alltid att förknippas med en dålig dag. Nämligen dagen efter min födelsedag, idag, fast för 2 år sedan. Tänk att det gått 2 år sedan min finaste mormor lämnade jorden. Tanken med min födelsedag kommer alltid att få förknippas med hennes dödsdag. Tanken att jag spenderade min 19årsdag på sjukhuset, med min mormor som låg för döden. Grät som aldrig förr, lyssnade på Elvis tills mina batterier på mobilen tog slut och läste tidiningen för min mormor för sista gången. För hon älskade det. Att jag spenderade natten i en sjukhussäng tätt intill min mamma , sovandes i blus och jeans. Med min moster i en fåtölj bredvid och min mormor i sängen framför. Min älskade lilla mormor. Vart tog åren vägen? Jag kommer aldrig mer få se bruna fina dig i landet hemma på er trädgård.. Aldrig mer möta dig i affären.. Eller få en puss och kram på min födelsedag. Eller en kram bara för att du vill. Aldrig mer se dig komma ifrån ditt sovrum med knäckebröd i mungiporna. Aldrig mer äta dina goda brända bullar. Aldrig mer hålla din hand. För att jag vill. Dagen du lämnade jorden gjorde du det medvetet. Vi som inte var på sjukhuset var alla samlade på ett och samma ställe. På kalas. Men det var så menat. Det var verkligen med kärlek. Vi grät och sörjde allihopa , inte på olika ställen utan tillsammans. Jag saknar Dig!
 
Det är så mycket kärlek jag känner till dig. All glädje att jag fick alla dessa 19 år. Att jag hade dig. Du gav mig en dröm att följa. Och du jag gick i dina fotspår. Alla tårar jag fällt för dig är tårar värda att förlora. För mig betydde du världen och jag önskar att jag fick träffa dig igen. Det var med tårar jag stod vid din grav idag. Det är med tårar jag skriver detta inlägg. Med kärlek och platsen du fortfarande och föralltid kommer ha i mitt hjärta.  
 
You are always on my mind <3
 
 
 
 
 
 

Ronneby spa

Alltså vilken helg det blev! Överraskningen var en natt på Ronneby spa ! Precis vad jag önskade mig och behövde! Mysa omkring i badrock och tofflor, bubbla lite, basta lite och bara njuta. Fick även en helkroppsmasage i paket av mitt hjärta. Och 3 rätters på kvällen med ur go mat och supermysig restaurang. Och toppen på allt , hotellfrukosten. Alltså tänk vad en natt på hotell kan göra . , bara få vara och bara njuta. Just nu är jag så jäkla mätt sen frukosten, vi har checkat ut och är påväg för att handla lite i Kalmar. Sen längtar jag hem till min skrutt. Förstår inte att jag kunde vara ifrån henne i 3 veckor? Bara 1 natt borta är jobbigt nog! 

Nu ska jag bara njuta av min födelsedag. Ikväll vankas det bowling och middag på restaurang med familjen. Ska bli gött! 
Stor kram från 21åringen! 



Sista dagen som 20åring

Gårdagen blev en tjuvstart på mitt födelsedagsfirande ! Blev både uppvaktad med blommor och presenter från några arbetskamrater, hur fina är dom inte? Blev precis tårögd av att dom tänkte på mig! Tog helg med ett stort leende på läpparna igår, det kändes jäkligt bra! Sedan på kvällen kom Henriks släkt och firade mig och en liten av min släkt, fick mitt efterlängtade Thomas sabo halsband och kameraväskan! Skickad direkt från Kina, men det är jag ju värd! Trillade in mycket blommor och även pengar, var mycket nöjd över kvällen. 

Blev en sen promenad även med någon som står mig väldigt nära om hjärtat. En vän för livet. Hon lät mig släppa all ilska jag byggt upp, lät mig gråta ut på en axel och kramade mig hårt. Tog mig ner på jorden efter all svävande i intet och fanns där. Hon lät mig tömma all skit som luggit och grott och byggts upp. Ett tag var jag som närmast och släppa taget om alla fina vänner jag har. Glad att hon visade ännu en gång vad vänner finns till för! All kärlek till dig och förlåt! Gick därifrån tom, men en skön tomhet. Ingen oro och ilska. Nu har jag bara släppt allt som legat där i månader. Nu får jag vara mig själv igen. Jag ska bara låta mig själv komma fram först. 
Så tacksam för dom få men fina vänner jag har. Jag vill inte skryta om någonting men jag har ärlighetens väldigt få nära vänner men ni är guldvärda allihopa . Tack för ni står ut med mig. För jag är absolut inte den lättaste att orka med i vissa lägen. Och med alla har jag gått igenom så mycket skit och efter allt nu står vi fortfarande tillsammans. Föralltid. För ni är här för att stanna. För hela livet. 

Det blev långt och rörigt men igår släppte jag något. För jag har ingenting att vinna eller förlora. För jag har ingenting att bevisa. Jag behöver få vara mig. Ingen annan än mig själv och det är mig det handlar om i mitt liv. Det är ingen annans liv. Jag sörjer inte det jag släppte för det är ingenting jag saknar eftersom det inte funnits där på länge . Äntligen har jag kommit underfund med det. 

Nu är jag inne på sista dagen som 20åring. Känns skönt och börja om på ny kula. Det här med tiden ger mig ångest. Tänk att jag är så gammal som 21 nu. Ja eller imorgon. Galet vad åren går fort. Från och med nu , livet som vuxen, måste jag nog bli lite positivare. Jag ska iallafall börja min födelsedag på bästa sätt och avsluta mitt 20åriga jag på bästa sätt. Med världens finaste fästmans överraskning/ födelsedagspresent! 

Ta hand om er! Kram ! 




USA del 5, LAS VEGAS BABY!

Vegas BABY. Haha. Öken hela vägen till vegas. Fyfan vilken trälig väg. Stannade vid en mack mitt i buschen för att fylla på vårat roadtrip förråd i bilen och toapaus.. 10 timmar minst i bilen är inget man ser fram emot, inget man direkt njuter av. Men det gick. Solen stekte ju och musiken flödade och det var så mycket nytt (utöver öknen) att titta på. Det finns så mycket små saker som man aldrig lär glömma. Som den här macken, vi stannade och bredvid stannar en bil med 4 tjejer, lebbar. Inte för att det spelar någon roll. Men dom var sjukt imponerade över att vi var från Sverige och skulle köra därifårn ( var väl typ 7 timmar kvar) till Vegas. Äh tyckte vi. Kul och se tillbaka på. 
 
Vegas var ett sant minne. Vi sov första natten på Hard Rock Hotel, Så mycket kasino och folk och hela hotellet var som en gammal minnelåda med kläder och masker och intrument från vissa musiker, tex. Madonna, Slipknot och Blink 182.  Hard Rock var ett fint och fräscht hotell och vi mådde som kungar efter ett par nätter i mindre bra sängar. Frukosten dagen efter blev en smördegspizza. Finns verkligen inga ställen i USA med frukost förutom Starbucks. Vem fan vill äta fika till frukost? Så svårt och hitta bra middagställen ibland också. Men andra natten spenderades på Flamingo Hotel, mitt i Vegas. Så andra natten blev en ute kväll, fylld med mäktiga intryck , 1 dragqueenshow och världens godaste Buffé. Vad vi njöt! Jag av majskolv och Henrik och Julia av köttbullar. haha. Var mer maten som var god än efterrättsbuffén. Men kul och pröva lite nytt. Dragshowen var också grymt kul. Och kommer aldrig glöma Phyllis från Sacramento. ÅH vilken tant! Vi hamnde med dom 2 skönaste tanterna vid vårt bord .. Och vi pratade och skrattade och mådde som aldrig förr. Phyllis är ett glatt minne för livet.
 
Ser ju godare ut än vad det var, tänk er billiga köpemuffins. Tacka vet jag hembakat!
"Lady Gaga" haha.. Så sjukt, Vart tar snorren vägen liksom? Sjukt att de var män! Men dom var sååå sjukt duktiga och så roligt att kolla på.
Kasinot på hotellet i Flamingo. 
 
Eiffeltornet i Vegas
Slipknots masker och kläder från en av deras turné
Madonnas klänning från en turné
ÅH JOHNNY ROCKETS! Världens godaste burgare.
 
 
Vegas var en kul grej, alltså roligt att man varit där men det är såå mycket mer prat och cirkus runt allt än vad det egentligen är. SKulle nog inte åka tillbaka. Mest rika jäklar eller pensioner eller små "tjejer". Men som sagt, kul och ha varit där!

win some lose some.

Låste bloggen för en natt. Blir så trött på all skit man får ta. Det bara knäppte i min hjärna och ilskan steg över igår och världens nästan hatinlägg kom in. Glad att ingen annan mer än jag läste och det var skönt och skriva av sig samtidigt som jag tog mitt sunda förnuft och tog bort det. Men jag blir så trött på alla påhopp för ingenting jag gjort, inga fel men ändå så GÖR JAG FEL? Jag tror jag ska ta tag i mitt sunda förnuft igen, rensa bland min "samling" och tyvärr tappa kontakten med en del, men jag orkar inte vara den enda som bryr mig. Och ändå är allt mitt fel. Jag skulle minst sagt uppskatta minst en ursäkt. Men det är väl ni för fina för? Ja då har jag tyvärr gjort mitt med er också. Endel människor förstår jag mig inte på, är vi 13 eller 21? Jag vet inte. Tycker fortfarande endel beter sig som barn. Men ni behöver inte prata om mig, vill ni inte prata med mig prata då inte om mig. Man får jätte gärna bry sig. Men visa det. Jag har defenitivt tappat en vän. Och jag gör det för mitt eget bästa. För JAG orkar INTE mer. 
 
Babyshower igår då. Efter liten kris här hemma. Var trevligt. En överraskning blev det iaf.
 
Idag kör vi 3e dagen med dietar. Alltså andra veckan med 5:2. Vi får se om det händer någonting. Skulle vara kul om det var så här lätt att verkligen gå ner i vikt. Billigt också. Lägger ju liksom inga speciella pengar på¨mat dessa dagar. Men ser verkligen fram emot imorgon och dagens middag. Man uppskattar mat jäkligt mycket när man gör detta. Sen blir det tufft i helgen, kalas och en överraskningsresa vilket säkert innebär gomat och så Kina på födelsedagen på söndag. Tänk att jag fyller 21 på söndag. Vart tog åren vägen?
 
 
 
Cause everything starts from something
But something would be nothing
Nothing if your heart didn't dream with me
Where would I be, if you didn't believe
Believe...

USA del 4, SAN FRANSISCO

Vi hann ju med ju med en heldel när vi for till USA och roadtrip var ju en stor grej. Vi åkte egentligen inte route 66 utan mest vårt "egna" schema. Det vi kände att vi hade tid med helt enkelt och det vi ville se. San Fransisco gav oss en dålig start. Vi kom på en fredag. Hade ingenstans att bo. Allt var fullt. Det var så illa att på ett hotell som vi frågade efter rum var ett "homeless shelter" haha. Ja dom som satt på "hotellet" tyckte nog vi var lite för fina för att bo där. Men vi ville bara ha någonstans att sova. Planen var hostel först men allt var upptaget. Så på hela resan bodde vi faktiskt inte på ett enda hostel utan bara Hotell /Motell. Och kom undan ganska billigt ändå. Till saken iallafall. Vid halv 8 på kvällen, fortfarande bostadslösa gick vi in på ett fik, skaffade wifi och bokade vårt första hotell på Hotels.com. Smidig grej och vi fick ett rum. 
 
SanFran var inget i min smak. Vi anlände i shorts och linne och det kändes som minus. Från ha åkt ifrån 40 plus var det Sverige väder i SanFran. Kallt och kyligt. Jullan blev sjuk efter första bussturen med öppten tak. Vi frös. Släpade våra satans resväskor upp och ner för de där jäkla backarna. Alcatraz var slutsålt och SanFran visade verkligen inte sin bästa sida. Kändes inte som något i min smak och nu har man varit där. Åt vår första Cheesecake på Cheesecake Factory. Som en jävla lunch ! haha. Jag skulle gärna tänkt smartare och bokat Alcatraz innan men eftersom vi inte visste när vi skulle befinna oss i SanFran så väntade vi. & tji fick vi för det. 1 veckas vänta. Vilket vi inte hade tid med. Men häftigt och ha sett det och varit där.
 
Backarna var inte att leka med.
Väldigt mäktiga byggnader. Mycket att titta runtom i SanFran.

Alctraz bakom molnen. Häftigt och sett det i verklighet även om vi inte har det på bild.
 Vi lyckades åka förbi ett bröllop också. Lite lagom med människor . En kyrka mitt i stan.
SanFran bjöd på en blick bakåt. Allt var kvar i gammaldags stil. Hotellen var också i gammaldags stil.
Nådiga byggnader.
 

Babyshower present

Vid detta tillfälle är jag just nu på Babyshower. Här är vad som finns i min paket till det nya barnet som min vän väntar. 
 
Jag har köpt 1 body, 1 haklapp & två vita sockar. Lovikka vantarna och sockorna har min mamma snällt nog stickat åt henne. Lite roligt med miniatyr grejer. Var tvungen och ta ett kort på min vante bredvid bäbisvnaten. Så söta och små! Man vill nästan ha en egen unge så man kan köpa dessa mini klädesplagg. HUR mysiga är dom inte? Hoppas hon blir nöjd och att det kommer till användning. Planen var först att vi egentligen skulle göra en blöjtårta men hennes syster skulle också göra det så vi hoppade och köpte något enskilt och gav. Svårt när man inte vet kön. Allt är så könrelaterat i affärer nu för tiden. Så allt lär väl vara vitt beige eller brunt på kalaset imorgon. höhö!

SJUK!

ÅH just nu kan jag äntligen bocka denna dag och slå mig ner i soffan . Mitt huvud är som cement, näsan rinner och febern hänger i . Jag är nog allergisk mot uppbokade helger, så här är det alltid ..Man är verkligen inte på topp när man är sjuk och både jobba och åka på kalas är inget som rekommenderas. Men vill samtidigt vara där. & Babyshower imorgon. Hoppas verkligen att jag mår bättre. Man mår ju hyffsat mitt på dagen men morgon och kväll är alltid värst! 
 
Nu hoppas jag iallafall att mitt lilla virus snart är över. Jag ska ju träna och jobba och leva loppan. Nästa helg ska jag ju iväg med, då kan jag inte vara sjuk. Undra om 5:2 ger en sämre immunförsvar? Möjligt kanske.
 
KRAM 
 

USA del 3, UNIVERSAL STUDIOS

Kom lite efter med uppdateringarna från USA. har ju fortfarande massa med bilder kvar att visa. Här kommer bilder från den mäktigaste upplevelsen någonsin. Fick dock inga bilder på det häftigaste jag gjort, vilket var att åka deras "bergochdalbanor".. Haha när vi bokade biljetterna sa vi till gubben, Nej för fasen, vi ska inte åka några karuseller och grejer. Inte därför vi ska dit. Man tänkte sig liksom Liseberg. Fyfan så fel. Vet inte om jag någonsin kommer kunna ta mig tillbaka till Liseberg efter det här. Kommer vara mesigaste grejen i världen. Det var så mäktigt. Karuseller i 3D & 4D. Alltså svårt att beskriva men har aldrig blivit så åksjuks av att sitta fast i en låda som bara skumpar lite tex. ( Man hade som en jääätte bioskärm framför sig och "åkte" bergochdalnanan. Den åkte aldrig framåt utan bara skumpade på sig.) Vänte tider är ingenting i USA. Det finns så mycket att titta på och dom vet verkligen hur man tar hand om kunder. COOLZONE var nog en bland de bästa grejerna också! En fläkt som kyler kroppen med iskallluft. Det blev en lite längre paus vid varje coolzone vi kunde hitta! 
 
Alltså det finns så mycket bilder från Universal Studios så ni får bara ett bråktal av alla.. Annars skulle jag kunna köra en blogg på bara dessa bilder. haha.
 
 
Given Turistbild. 
En scen ur "Bones".. 
Hajen Filmen!
Wisteria Lane, Desperate Housewives!
Grinchen Filmen.
En flygplansolycka.. Så svårt att få på bild känslan med allt runt omkring. Men i Hollywood fångar dom verkligen känslan och det kändes som en riktigt olycka. Bilar tjuter och det ryker ur fordonen och allt möjligt.
 
En "liten" bild bakom mig..
 
Henrik fick äntligen besöka sitt Krustyland!
 
Vin Diesel & jag ;))
HAHA, ser ni COOLZONE? Dessa fläktar<3 Hann vara "director" också ;)
 
Alltså utsikten. <3
Min flirt! OM jag ändå kom ihåg vad denna kändis hette.. OJOJ vilken rolig kille.. Han "flirtade" och höll på massa innan deras vattenshow skulle börja.. Vilken rolig kille! Stackars Henrik bara. Dock var han ju "lite" äldre ;)
 
Avslutar bilden där vi började. Efter 11 timmar på världens bästa , är det ens nöjesfält? Efter Universal gick vi igenom centrumet. Åt vår första Frozen Youghurt och stackars Henrik förstod inte att man skulle väga koppen när man var klar utan fyllde på för fullt. haha. Han trodde man betalade för hela koppen;) Det var kallt & Gott iallfall. Fanns faktiskt inte på så många ställen heller, utan vi hann bara med 2 FroYo's. Påvägen hem , som dit, åkte vi tunnelbana. Vilse också, givetsvis. Vi lyckades förståss åka mot fel håll och knöla och ha oss. Så allt är en resa i sig innan man kommer hem igen. Men vi klarade oss. HAHA. Alltså vilka minnen som kommer upp. Sitter med ett leende på läpparna. Den här resan ger mig bara Kärlek. Minnen. Skratt & Längtan tillbaka. 
 
Jag säger bara en sak. Har ni chansen så måste nu besöka Universal Studios. VÄRT varenda krona och ett minne förlivet. Så mäktigt. Ska lätt dit igen när jag åker tillbaka! 
PUSS och KRAM
 
 

XO

Titta in efter klockan 20 så dyker äntligen del 3 upp av USA. Någon som kan gissa vad det handlar om? Har ju fortfarande så mycket att visa .. Förresten ingen som är en höjdare med bloggar och design? Min har gjort sitt nu tycker jag. Synd att man inte är ett snille själv. Men en snäll själ kanske finns? 

Fredagsmys

Idag är det fredagsmys all in. Bästa Fredagarna varrannan fredag, går på helg vid 13 och börjar på måndagen kl 10. Och varrannan helg mindre bra när man jobbar till 18 på fredagen och börjar vid 06 på måndagen. Kort helg och långhelg. För så känns det. På toppen av den här veckan med, inte nog att jag börjar bli sjuk eftersom vissa måste gå till jobbet och smitta ner andra så åkte jag på att jobba helg eftersom chefen är sjuk.. Äääälskar att jobba 6 dagar i rad. Samtidigt som man har en fullspäckad helg med 80årskalas och Babyshower. Men kan lika väl jobba och låta denna helg flyga undan till nästa helg då vi ska bort.
 
Tips på filmer till kvällen? Mottages gärna!

Första veckan klar

Dag 2 utav 5:2. Alltså har jag klarat av denna vecka och jag är igång. Det är förvånansvärt lätt om man lägger upp rätt tider. För ibland kurrar magen lite grannar. Som idag blev min första måltid vid 13.00. För att dra in på frukosten för att kunna ta mig en apelsin i bastun ikväll. Men det gick bra. Hade ganska mycket energi till att simma och simmade i 40 minuter så brände lite kalorier där. Så lite bastu i 1 timme gjorde susen. Är dock lite hungrig efter simningen och skulle kunna äta lite då jag fortfarande har 120 kalorier kvar. Men tror jag får hålla mig till frukosten imorgon bitti. Lätt känner jag mig iaf, min svullna magen är som bortblåst och det känns som jag gått ner 10 kg bara för min mage är tom. Skön känsla!
 
Nu är det sängen som gäller. Äntligen fredag imorgon, vart tog tiden vägen? Men hela helgen är planerad vilket är tråkigt. Älskar lediga helger. Vet inte när jag någonsin kommer se en igen, känns som det är något jämt nu.. Men bara gilla läget.. Henrik och jag får ta igen vårat soffmys någon annan dag!
 
Kram

Lilla busfröt för 8 år sen

HUR gott var inte mat idag då? Satt som en smäck men mindre mängder blir man lätt mätt på.
 
Imorgon är det dag 2. Sen är denna vecka färdig! Trixet med imorgon är att jag ska träna och simma också. Vilket inte i sig verkar så smart när man endast äter 500 kcal. Men får lägga upp det smart och ta mig en shake innan gymmet och en frukt efter. Man kommer snabbt och lätt upp i bara 500 så för att få dricka 2 shakes och orka med gymmet får jag hoppa frukost,  1 ägg.  Så det är nog första gången på flera år jag inte äter frukost .. Får se hur jag orkar och överlever det. Efter gårdagens "svält" så kände jag mig 100 gånger lättare idag iallafall. Sov dock skit inatt. Vet inte om det var för att jag var hungrig eller vad som spökade. Men tippar på att det hade med dieten och göra. 
 
Fuskade dock rejält idag med en pyttebit tårta. Och den hänger kvar i halsen. Är inte ens mycket för tårta men är det kalas så är det ju........ Firade iallafall Henriks lillasyster som fyllde fjårtis. ÅH vad hon var liten när vi träffades. I samma ålder träffade jag lille Henrik. 8 År senare och still going strong. Denna lilla tjeja. Lille Henrik och jag. Vart tar tiden vägen? Vill inte att tiden ska försvinna men ändå önskar jag att jag kunde se hur min framtid såg ut. Var jag bor, Hur många barn jag har, Har jag ens barn, Vad jobbar jag med, Är jag lycklig?? Och ändå så nervös över vad som kommer hända. 
 
Ja tiden flyger ju. 11 dagar kvar tills jag fyller 21.... Vart tog min tid vägen? Känner mig fortfarande som 15-16. Än så länge min bästa ålder. 
 
Ta hand om er.
 
 
Den här bilden är tagen sommaren 07 eller 08. Skolavslutningen i 8:an för min del. Jag var smal, blond, nöjd och förälskad i killen i mitt liv. Hade precis hållt ett tal i kyrkan för minst 500 pers. Aldrig mått så dåligt i hela mitt liv , haha. Fick till och med fråga om jag fick fram något tal? Inte en susning över vad jag sa mer än att jag var sååå sjuuukt nervös. Något man aldrig glömmer. 

5:2 dieten startar!

Efter gårdagens mindre bra nyheter så har jag idag börjat med 5:2 dieten. Med den "sjukdomen" jag har så har jag väldigt svårt att gå ned i vikt. Min ämnesomsättning är inget vidare och min kropp samlar gärna på sig allt. Så nu har jag fått svar på varför jag har så svårt att tappa några kilon även om jag tränar hårt. Så 5:2 ska testas. Har hitills klarat mig på 1 ägg, 1 shake vilket är 190 kcal. Kvar 310 då. Så ikväll blev det 2 mackor med ägg på. Alltså 280 kcal. 500 är ju max. Så klarar mig ganska bra känner jag. Huvudvärken hänger i lite men snart läggdags och imorgon en vanlig mat dag. Längtar till lite mat. haha. Men det ska nog gå bra det här. Tänk om det verkligen kan vara så smidigt att gå ner ett par kilon. Och tappar jag ett par kilon tackar min kropp mig och fungerar lite bättre.
 
Känns som jag hunnit fundera lite över dom tråkiga besked. Det finns absolut dom som har det värre och vet inte om jag själv förstorat upp det hela men för mig är det HEMSKA besked. Är ju glad att jag fick reda på varför alla mina symtomer varit som dom varit och velat haft svar. Men riktigt tråkigt att det slutade såhär. + Min fula njursten på det. Men nu vet man hur det ligger till och att det mesta är perfekt men inte allt. Inte alla som får reda på så mycket om sin egen kropp. 
 
Nu ska jag njuta av min sista macka för idag. Gått riktigt skapligt för att fått i mig så lite mat. Men kroppen har väl lite att ta av ! Så pusha mig nu! haha. det kommer behövas. Allt mot ett friskare liv. & framtiden. Så nu kommer det väl mycket diet inlägg. Men så kan de gå!
Kram
 
 

Sjukhusdomen

Idag kom domen.. Visste ju att något inte stämde och rätt hade jag med. Nyheterna var inte illa men inte heller några bra. Vad förvirrad man blir. Är tacksam att det finns så mycket hjälp men ändå undrar jag varför allt händer mig? När vi tog steget utanför sjukhuset kändes mitt liv ganska hopplöst. Jag tackar inte för alla sjukdomar jag fått. Men någon vet väl att jag är stark. Här ska det kämpas in i det sista. Det första vi börjar med är kosten. Mot ett lättare liv. Allt för framtiden. 

Amerikanska Brownies

100 g mörk choklad
25 g smör
1 dl grädde
1 dl socker
1 dl mjöl
1 nypa salt
2 ägg 
1/2 tsk vaniljsocker
 
Smält choklad, smör och grädde på låg värme i en kastrull. Blanda ner resten av ingredienserna i kastrullen. Häll i liten form med bakplåtspapper. Grädda 175 grader i 20 minuter. Jag strödde även över lite chokladbitar innan jag bakade av browniesen. Servera med grädde och bär! MUMS!

Söndags mys

Det är något speciellt med dessa söndagar. Efter en härlig och njutfull lördag är söndagen ingen ångest. Men ibland, ja då hänger den där , söndags ångesten.
 
Det har blivit mycket innemys idag. Tittat på Revenge, Breaking Amish & Real Housewives of New Jersey. Slagit in paketen som legat och väntat i garderoben. Nu börjar en riktigt kalas tid för oss. På onsdag och sen fram till April kommer det nog vara något varje helg. Men mysigt är det! Slängde även ihop en liten söndagsfika för 4 personer i form av Amerikanska Brownies. Mumsigt värre för oss chokladälskare. Smidigt och enkelt och slängde ihop det samtidigt som jag lagade middagen. Skönt när allt bara flyter.
 
Imorgon är det Måndag, en ganska efterlängtad måndag. Jag jobbar förmiddag och direkt efter jobbet blir det sjukhusbesök. Något jag väntat på länge. Hoppas på bra besked och är riktigt nervös över vad som kommer sägas. Hoppas att det inte kommer vara något fel.
 
Nu fick vi besök. Ska se om jag hinner slänga upp det smidiga brownie receptet. SÅ SMASKIGT !

Pastell kök

 
 
Tänk vad lite ny färg kan göra i köket, lite ommöblering av saker och 2 nya krukor i köket, ut med det svarta och vita och in med lite pastellrosa. Känns så vårigt och härligt i köket nu det enda som fattas är lite sol som skiner in och en grön gräsmatta istället för en vit.. Men vad haf längtar till hus. Går inte att beskriva känslan att känna sig "fast" här.. 
 

Only God knows why

tänk vilken tankeställare man kan få sig ibland. Idag blev en sådan dag. En person man känner har fått sitt liv helt uppochnedvänt och det kommer aldrig mer bli sig likt. En människa man träffat dagligen är någon som inte längre finns. Som inte kommer ta fler andetag. Inga fler steg. En son som kommer växa upp utan sin pappa och en familj som förlorat en förälder. En vän som förlorat sitt livs kärlek. 
 
Herregud vad man kan fundera över detta . Vända ut och in på varför. Och ändå inget svar. Något som suger musten ur en vid tanken. Något som får en att fundera över livet.
 
Var rädd om det du har. Ord man tar för givet. Personer man tar för givet. Värdesätt det du har. 
 
Hade det varit jag hade jag brytit ihop och inte vetat hur man tar sig upp. Jag önskar att min vän är stark, får hjälp och snart kan se glädjen i livet. Livets små ljusa stunder. Vi finns här. 
 
..No farewell words were spoken
No time to say goodbye
You were gone before we knew it
And only God knows why..
 

1 Februari 2014

1 februari, vart tog januari vägen?
 
15 dagar kvar i mitt 20åriga liv. Snart gammaltant här börte. Ser mest fram emot vad som kommer ske helgen då jag fyller år. Hoppas älsklingen har en härlig överraskning för mig! För det har jag för han. <3
 
Första dagen hemma med vår lilla älskling. Vad hände med denna lilla tös? Nu har vi en stor tjeja här hemma! <3
 

Framtidsplaner med solen

Känns skönt att jag lagt lite ilska på hyllan just nu.. Det känns inte som det finns så mycket mer att oroa sig över .. Jag orkar bara inte lägga energi på skit. Önskar jag kunde bli en mer " bryr mig inte" människa.
 
Jag är så sugen att börja planera sommaren för att få lite ljus i allt mörker. Denna sena vinter tar knäcken på mig. JAG ORKAR INTE MED SNÖ! Jag är verkligen född på fel sida av jordklotet. Är ingen höst och vintermänniska. Vill så gärna kunna klicka "boka" för en vecka i solen i höst. Men vi får vänta lite. Kan hända att vi faktiskt drar 2 veckor till USA i år med. ÅH vad det skulle vara härligt. Alltså vet inte om jag någonsin kommer kunna åka en vecka till solen för bara pressa och sola. USA föll rakt in i hjärtat på mig. Känslan. Värmen. Roadtripen. Livet. Ett amerikanskt liv. Åh vad jag kommer vara osis på min syster som ska spendera helt år där. Det enda negativa är kostnaden. Det tar längre tid att åka, man vill stanna längre än en vecka och du gör av med minst 10 tusen i veckan. Så man sparar. Och vissa kallar mig snål. Jag ser mig mer ekonomiskt smart. Ekonomiskt tänke för att jag ska kunna göra precis vad jag vill i framtiden. Det är en investering. För minnet. För livet. Åh vad jag vill tillbaka till staterna. Hoppas bara systra mi kan få ordning på sin familj så vi kan boka biljetter. Skulle vara så mycket roligare än en charterresa. Men det är absolut inte samma semester. Svårt det där.
 
 
 
 
 
 
Turist VS Charter
 
 
 
 

RSS 2.0