hemresa grekland 2014

Ja då var det dags.. 1 vecka springer förbi fort och vi har både njutit och längtat hem efter vår skrutt.. första dagarna satt vi till o med och kollade på bilder på vår lilla sork och pratade om hur mycket vi älskar henne och hennes fasoner. men syster har varit snäll och uppdaterar oss med bilder varje dag.

Det har verkligen varit underbart att få komma iväg och inte göra någonting. Men mot slutet har stressen ökat på igen då företag mm ringt om leveranser och annat till huset. Vi har liksom inte kunnat släppa huset helt ändå och bara njutit .

underbarast har nog verkligen varit när bäsen har sparkat och bökat när vi solat och myst omkring här i kos. någon har verkligen njutit av att mamma har tagit det extra lugnt nu. tänk att det var vår första semester som 3 men ändå sista som 2. nästa resa kommer vi ha med oss en knodd och alla andra resor med för den delen. livet är bra underbart ibland !





resångest

Den här ångesten som kryper på innan resa is killing me..... Älskar att resa men att lämna min snutt gör så jäkla ont i hjärtat! Bara en enda natt kvar med henne sen ska jag inte få gosa, pussa eller busa med henne på en hel vecka. Vet att hon trivs som fisken i vattnet hos mina päron, hon blir välomhändetagen och bortskämd med allt möjligt. Vet att jag bara längtade hem från usa efter thildy. Men när vi väl kom hem och man inser att hon haft de så bra, ångrade jag att jag la så mycket energi på att längta hem och hade nog kunnat stanna några veckor till.. Tänk att jag lämnade henne 3 veckor då. Nu är det en fjuttig snabb.. Men ändå. Vill knappt börja packa för jag vet att hon vet vad resväskan innebär.. Jäkla skit ångest!
 
2 år sen .. Kommer inte se lika smal ut iår! haha. Men åh vad jag längtar till värmen nu <3

att vara gravid i v.24

Bilder ifrån Matildas babyshower i Lördag:)
Det är mäktigt hur något som "egentligen" inte finns ute i ens liv kan påverka och älskas så mycket. Älskar att det börjat sparkas och man känner riktigt utanpå magen hur det lilla livet buffar och knölar.. Har blivit en riktigt kvällsrutin att bara ligga och känna efter sparkar, och hur mys är inte det! 
 
Vet inte om det finns så mycket "fördelar" att vara gravid innan bebis är här.. Man blir slöare, tjockare, tyngre, latare.. Trivs väl ganska bra i kroppen just nu även att jag ligger på ganska bra många pluskilon, men vet att det kommer bli jobbigt sen när vi växer ännu mer. Och det ska vi ju. Kläder börjar bli lite tajt och lite korta i rocken. Man lägger så sjukt mycket pengar på grejer du inte kan ha så länge, som tex BH, fyfan.. Fick köpa nya efter 2 veckor då jag ändå köpte stora då tyckte man. Men dom växer något enormt. Sen ska man ha kläder som passar, snart är det vinter och då behövs det ännu mer kläder. Barnkläder måste köpas och en dyr jäkla vagn. Springer iväg. Men klart den lille är värt varenda öre! Men svider för snåljåpen. haha. På torsdag är det ännu ett möte på Mvc, väga och prata om mat. Längtar inte.. Mer än att höra bebis hjärtljud. Mäktig känsla alltså <3 
 
Tänk endast 3 dagar kvar tills vi åker till Grekland. Tänker verkligen ta det mer än lugnt.. Bara ligga och läsa bok efter bok, och äta! Kommer väl väga flera pluskilon efter den resan, men värt! Åh så gött det ska bli!

Checkar listan

Dom här glory daysen i soffan är så gott som över känns det som... Idag började vi dagen med att åka och rösta, sen har jag storstädat hela lägenheten, betalat räkningar och så skulle jag behöva packa inför grekland som ligger runt hörnet nu bara.. På fredag smäller det och då ska jag ligga och visa mitt fläskiga jag nästan näck i hela en veckas tid. Känns stabilt.. Igår var det äntligen lördag den 13:e... Som varit uppbokad sedan läänge i almenackan , det vankades nämligen en överrasknings Babyshower för våran gamla barndomsvän Matilda. Julia och jag har styrt och härjt som galningar och det blev såå lyckat! T.o.m så det förtjänar ett eget inlägg, som kommer lite senare. Haha hade nästan bara längtat tills dagen ska komma och överraskningen var över, blir så satans nervös och spänd och stressad. Men de var så kul och mysigt! 
 
I renoverningsfasen så har vi fått upp massa med tapeter i huset! Så kul! Längtar tills man kan dra bort pappen som täcker golvet, vilken skillnad de kommer bli! Och få dit möbler, vill bara åka till Ikea och shoppa loss.. Så mycket roligt att se fram emot den här tiden, Grekland, Ullared, Ikea, Huset, Julafton och bäsen! Tiden kommer springa förbi <3

Stressar runt

Tanken som slår oss när man inser att vi nästa fredag kommer ligga på playan i Grekland .. Känns så jäkla gött även om de känns lite stressigt.. Vi har så mycket att göra med huset och allt att en paus kommer bli så skönt, bara vara vi och umgås vi två. Men det känns liksom inte lika roligt när man inser att jag inte har en enda bikini att ha på mig.. Tyvärr är varenda en för liten och allt på kroppen har ju växt.. Kommer känna mig sådär as smal och snygg på beachen iår. eller inte. Så nu måste jag hinna klämma in lite shopping för att slippa bada naken i grekland. När man nu ska ha tid med det, har ju knappt tid att ta mig till affären och handla mat längre..
 
På hus fronten kom vi äntligen till skott igår med att beställa de flesta tapeter till övervåningen. Bara lillens rum kvar som ska tapetseras så fort vi vet om de blivit en kille eller tösabit. Måste knäppa några bilder och fresta med men inte kommit riktgit till skott. Börjar se ut som ett helt annat hus, tyvärr så har vi ju endast hunnit med målning och tråk tills nu.. Men så fort tapeterna kommit upp kommer de kännas som ett hus man verkligen kan bo i. Och köket! Åh vad jag längtar ! Älskar mitt nya kök!
 
 

Köksshopping

Då var de fredag. Här hänger vi i soffan framför simpson och väntar på criminal minds. Vilken långdag det varit alltså. Stack iväg till jobbet vid 5 tiden i morse och vid 10 tiden hämtade mina päron upp mig för en tripp till Kalmar och köksshopping.. Alltså de här med kök, vilket strul.. Nästan hälften av allt vi valt fick vi byta ut eftersom det var något som inte stämde med mått, diskmaskinsanpassning osv.. SÅ tråkigt! Sen hade vi klämt in lite för mycket på för liten yta i köket och hon envisades med att vi ville nog ha de luftigare.. Så skar ner halva köket typ. Det blir säkert bra till slut men tråkigt när det inte blir som man vill ha från början. Men nu är vi på god väg! Köket är beställt efter mycket om och men ( och 4 timmar senare.. ändå var vi nästan klara med hela köket när vi kom.. Men inget fixas ju på en pissekvart längre..) våran trädgård börjar försvinna mer och mer och imorgon är det jag som ansvarar för fikat till våra röjare i skogen! Och så kanske vi ska slänga upp lite färg på fönstrena som inte är vita. Finns och göra och man ser liksom inget slut. Men såfort tapeterna kommer upp så blir de nog tummen upp! Får försöka hinna med så mycket som möjligt innan vi checkar ut för semester en vecka och när vi kommer hem är det ett kök som ska upp! Sen kanske det är inflyttningsdags! Längtar som en tok! Vår lilla skrutt med.. Hon tycker de är så satans tråkigt och renovera i huset, ingen som har tid och busa då inte! Och riva tapeter är ju inge kul..
 
Nu tar vi helg! haha eller helg och helg.. All fokus på huset! Och barnvagn måste vi bestämma oss för.. Åkte och kikade idag i kalmar, vilket djugel.. Hoppas vi kan bestämma oss snart bara !

Att köpa hus att renovera..

De här med att köpa ett hus alltså.. drives me crazy. Satan i gatan så mycket det är som ska fixas och ordnas och beställas och hämtas och bestämma och planera och bygga och slå igen. Tacksam att vi köpte huset innan bebisen kommer och att vi kommer bo där när bebben är här. Tacksam att jag bara jobbar 4 timmar just nu, hade grävt min egen grav om jag jobbat 8. Min kropp pallas liksom inte med så mycket mer snart.. Men om ett par veckor är allt över, får försöka hålla huvudet högt och kippa efter all luft jag kan få. Så satans mycket man ska bestämma sig.. Tapeter , färger, dörrar, kök.... Köök, helsicke.. Sutte hela eftermiddagen och är långt ifrån klara. Har endast skrivit ner allt som förmodligen ska vara där.. plus att vi säkert missat hälften. Är ju inte bara luckor och bänkskiva. De ska vara knoppar, kåpor, lådor, hällar, ugnar och lite till.. 
 
Nu ska jag ta kväller. Ger upp de där med hus. Är ju inte bara det som surrar tyvärr, har väl absolut ingenting klart till bebisen. Vad ska man ha för vagn? Färg? Säng? Skötbord? Kläder? Och allt annat skräp.
 
Nähä, nu tjatar Henrik. Är ju en dag imorgon också. Vi fortsätter väl hus och bebisen diskussionen i sängen.. 
 
Natti Natti.

När man inte hinner med.. Grattis <3

I fredags var dagen äntligen inne, ett besök på banken och helt plötsligt var vi äntligen husägare ! Med nycklar i handen och där står vi, tänk att vi har köpt ett hus. Hela helgen har verkligen gått åt till huset och vi har mest kommit hem ätit och gått och lagt oss, vi har hunnit med fruktansvärt mycket på kort tid tack vare all hjälp. Henrik har fått slita inne och vi andra har slitit i trädgården, vi köpte ett jättefint hus med en hemsk trädgård. Man kan ju inte få allt här i livet. Men efter 15 vändor till kompstgården med buskar och träd. Kan ni ju tänka er. Bakom all buskage fanns liksom ett hus. Det fanns solljus som huset säkert inte sett på 10 år. Nu har vi bara halva trädgården kvar. Men vi ska nog få fason på de med. Ska bli så kul och se hur de kommer bli när vi är färdiga sen. Längtar som tusan tills vi kan flytta in! Fördel med att vara gravid när man köper hus är att man inte behöver slita lika mycket som alla andra, man liksom hjälper till.. Men ser mest till att de står kaffe och kakor på bordet vid kafferasterna och att disken blir diskad, och så pratar och stör alla som hjälper till! Är evigt tacksam för all hjälp hur som haver...
 
Eftersom våra hjärnor legat helt fokus på hus och bebis och allt där emellan så glömmer man ibland lite andra viktiga saker. Som när min pappa idag frågar om jag tar med tårta hem efter jobbet imorgon, och jag undrar varför. Hade totalt glömt bort att lilla farsgubben fyller år imorgon. Lilla älsklingpappa! Förlåt<3  Jag ska dock ge dig något fint i present om några veckor, vet att du kan hålla ut en stund.. Är så tacksam att du är min pappa.. Att du ligger i garaget och sliter med min bil för att jag är för snål för att lämna in den på verkstad och fixa.. Att du ställer upp i alla lägen.. Att du hjälper oss med huset även fast du jobbar, att du kommer både innan och efter jobbet och hjälper till.. Att du ställer upp och åker på tråkiga fotbollsresor med Henrik, fast ni älskar de.. Att du visar Henrik allt du lärt dig nu när vi renoverar, att du ställer upp på oss.. Att du lärt mig efter alla år att man får slita för att bli stark, att jag idag har blivit en stark kvinna.. Att du finns där när än jag behöver.. Jag är så glad att du är du lilla pappsen. Grattis i förskott <3
 
 
 

RSS 2.0